Siyaset 'Görüşme var pazarlık yok'
Paylaş
'Görüşme var pazarlık yok'

BDP'li Sırrı Sakık'ın “1999'da Baykal aday göstermek için bizden 20 militan istedi” iddiasını dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem yanıtladı

SAKIK ŞAHİT GÖSTERDİ

Haberin Devamı

BDP milletvekili Sırrı Sakık önceki gün TBMM’de 1999 seçimleri öncesi CHP ile HADEP’in seçim ittifakı görüşmeleri yaptığını, Genel Başkan Deniz Baykal’ın, “Sırrı Sakık, Sedat Yurttaş gibi tanınan isimleri tabanımız kaldırmaz. Bize 20 militan da gönderseniz, bilinmeyen isimleri kabul ederiz” dediğini iddia etmişti. CHP’liler Sırrı Sakık’a sert tepki göstermiş, Sakık da bu olayın şahidi olarak dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’i göstermişti.

‘BAYKAL'IN ÇİZGİSİ BELLİ’

Eşref Erdem, Ahmet Türk’ün isteği üzerine Deniz Baykal’ın da bulunduğu üçlü görüşme yaptıklarını söyledi. Sırrı Sakık’ın iddialarını yalanlayan Erdem şöyle konuştu: “Hiçbir şekilde sayı, isim konuşulmadı, pazarlık yapılmadı. ‘20 militan’ sözü ağızdan bile çıkmadı. 40 yıldır Deniz Baykal’ı tanırım. Bu çizgisinde bir kırılma olmadı. Sakık bu görüşmede yoktu. Willy Brand Sokak’taki görüşmeye ise DTP’liler çağırınca gittim. Bundan Baykal’ın haberi bile olmamıştı.”

Haberin Devamı