Gündem Göstericiler ateş açtı: 1 polis yaralı

Göstericiler ateş açtı: 1 polis yaralı

Paylaş
Göstericiler ateş açtı: 1 polis yaralı

Batman Valisi Ahmet Turhan, göstericilerin ateş açması sonucu 1 polisin yaralandığını bildirdi

Kepenklerin kapalı olduğu Batman'da, aralarında BDP'nin desteklediği bağımsız adayları Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi belediye önündeki demokratik çözüm çadırı önünde toplandı.

Kalabalık grup, 1994 yılında DEP Milletvekili Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü sokağa yürümek istedi. Yürüyüşe geçen göstericiler yaklaşık 20 metre sonra Çevik Kuvvet ekiplerini tarafından yürüyüşün önü izinsiz olduğun gerekçesiyle kesildi. Grubun yürümek istemesi üzerine polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Grup çevreye dağılırken, bir bölümü de belediye hizmet binasına girerken, dışarıda kalanlar ara sokaklara kaçtı.

Haberin Devamı

20 GÖZALTI

Polisin tazyikli su ve gaz bombalı müdahalesine karşılık göstericiler de taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık vermesi ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi. Göstericiler Cumhuriyet Caddesi, Turgut Özal Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı'na getirilen çöp konteynırları ile barikatlar kurdu. Polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, gösteriler sırasında yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Batman Valisi Ahmet Turhan, göstericilerin ateş açması sonucu 1 polisin yaralandığını, hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5252","5252","201104","5252-4.jpg");

Gaz bombasından etkilenen yaklaşık 50 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Belediye ve çevredeki kurumlarda çalışan personel, gaz etkisi nedeniyle uzun süre dışarı çıkamadı. Batman kent merkezinde gerginlik sürüyor.

Haberin Devamı

ŞIRNAK'TA BANKA ŞUBESİNİ TAŞLADILAR

Şırnak'ta dün akşam geç saatlerde Gazipaşa Mahallesi'nde eylem yapan bir grup, yol üzerindeki banka şubesini taş yağmuruna tuttu. Bankaya ait iki bankamatik kullanılamaz hale gelirken, bankanın camları da büyük hasar gördü. Bankanın önüne park eden bir aracın da camlarının da kırıldığı olaylar sırasında göstericilere, Özel Harekat polisi tarafından müdahalede bulunuldu. Polisin müdahalesinin ardından grupta bulunanlar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

DHA