Bilim - Teknoloji Gov uzantılı siteleri herkese sattı
Paylaş
Gov uzantılı siteleri herkese sattı

Sanal korsanlar dünyayı ayağa kaldıracak bir skandala el attı. Sadece devletlerin satın alabildiği 'gov' uzantılı adresleri satılığa çıkartan korsanlar dolandırıcılara davetiye çıkarıyor

Soğuk savaş sırasında ikili ajanlar devletlere ait bilgileri ve diplomatlara sunulan hakları sunan belgeleri büyük paralar karşılığında karaborsadan satabiliyordu.

Haberin Devamı

Bu kriz dönemi bittikten sonra, devletlerin bu konudaki sorunları da yavaş yavaş azalmaya başladı. Ancak günümüzde sanal korsanlar ajanları bile gölgede bırakacak skandallara imza atıyor.

Normalde sadece devlet kurumlarının satın alabildiği, 'gov' uzantılı adreslerden birine sahip olmak, sıradan vatandaşlar için şimdiye kadar mümkün değildi. Ancak, güvenlik firması Imperva'nın tespitlerine göre, adı açıklanmayan bir hacker, fiyatları 50 ve 400 dolar arasında değişen fiyatlarla internet üzerinden 'gov' uzantılı site adresleri satıyor.

Sanal Kriz Kapıda

Hacker'ın tek sattığı resmi uzantı sadece 'gov' değil, aynı zaman okulların kullanabildiği 'edu' uzantılı siteleri de açık artırmaya çıkarttı.

Bu uzantılara sahip olan kişilerin, resmi devlet kurumu gibi bir site hazırlayıp bilgisiz vatandaşları dolandırmasından korkuluyor.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar onlarca site satan hacker Amerika ordusuna ait iki adet 'gov' uzantılı adres için toplamda 800 dolar kazandı. Imperva güvenlik uzmanları sanal korsanın SQL sistemini ele geçirerek bu sızıntıyı yapabildiğini düşünüyor. Aynı sanal korsan ayrıca dünya çapındaki önemli şirket ve devlet kurumlarında çalışan kişilere ait bilgileri de internet üzerinden satışa çıkarttı.

Amerika, İtalya ve Tayvan'a ait 'edu' uzantılı siteler hacker'ın satış listesinde bulunuyor. Bir hacker'ın gizli gizli böyle büyük bir işi başarması ise arkasında devlet desteği olduğuyla ilgili teorileri güçlendirdi.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.