Yaşam Göz çevrenizdeki mor halkalar ne anlama geliyor?

Göz çevrenizdeki mor halkalar ne anlama geliyor?

Paylaş
Göz çevrenizdeki mor halkalar ne anlama geliyor?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, göz çevresinde yer alan mor halelerin ne anlama geldiğini açıkladı.

Estetik ameliyatlardan sonra kliniğine müracaat eden en yoğun hasta grubunun göz çevresi mor halesi olanlar olduğuna dikkat çeken Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, hemen hemen herkesin yaşadığı bu sorun hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Hasta grupları hakkında bilgi veren Op. Dr. Türker Özyiğit, ''Birinci hasta grubu ergenliği henüz tamamlamış genetik bir yapı olarak karşımıza çıkan göz çevresi yumuşak dokunun yetersiz olduğu grup; ikinci grup ise orta yaş ve üzeri uykusuzluk, bilgisayar karşısında vakit geçirme, alkol ve sigara kullanımı gibi durumlarda sekonder olan hasta grubu.

Bu ikinci grupta ayrıca sabah uyandığında gözler özellikle şiş, günün ilerleyen saatlerinde şişliğin azalması gibi durumlar görülür. Alt ve üst göz kapaklarının fasya dediğimiz gerginlik sağlayan yapılarının yaşla birlikte gevşemesi sonucu ortaya çıkan bir aging durumdur'' dedi.

Buradaki kan damarlarını aktive ederek ve deride sıkılaştırma sağlanarak, ayrıca yeni kollajen sentezi oluşumunu tetikleyerek ve genellikle eşlik eden torbalanma problemini göz önünde bulundurarak düzeltilebilir'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Göz çevresindeki bir diğer problemin ise 'mor renk' olduğunu belirten Op. Dr. Özyiğit, ''Mor renk yani 'rakuneye' tedavisinde kremler-merhemler işe yaramamaktadır. Bu soluk, damardan yoksun, yorgun görünen bölgedir.