Gündem Göz göre göre cinayet

Göz göre göre cinayet

Paylaş
Göz göre göre cinayet

Üç çocuk annesi, kendisini döven kocasından iki kez şikayetçi oldu; fakat hiçbir önlem alınmayınca zorba koca, eşini bıçaklayarak eşini öldürdü

HER FIRSATTA DÖVÜYORDU

Haberin Devamı

Adana’da yaşıyordu 35 yaşındaki Emel Ekin. 3 çocuk annesiydi. Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde çaycı olarak çalışıyordu. Aladdin Ekin ile evliydi. Aladdin Ekin işsizdi. Üstelik karısını her fırsatta dövüyordu. Koca dayağı artık canına tak etmişti Emel Ekin’in. Birçok kadının yapamadığını yapıp koca dayağından şikayetçi olmuştu.

'KURTARIN BENİ' DEDİ

Emel Ekin ilk kez savcılığa gidip “Kocam beni dövdü” dediğinde, takvimler 6 Nisan 2009’u gösteriyordu. Karısını dövdüğü için Aladdin Ekin’e Adana 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Aynı evi paylaşmaya devam eden çift, davanın açılmasından 21 gün sonra yine tartıştı. Kocası, Emel Ekin’i bir kez daha dövdü.

DAVA AÇMAK YETMEDİ

Alaaddin Ekin’e bu kez Adana 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ikinci ‘dayak davası’ açıldı. Davalar açılıyordu ama Alaaddin Ekin’in eşine zarar vermesini engelleyecek hiçbir önlem alınmıyordu. Ne tutuklama vardı, ne evden uzaklaştırma. Çocuklarıyla ayrı bir evde yaşamaya başlayan Emel Ekin boşanma davası açmıştı.

Haberin Devamı

ÖLÜM 'GELİYORUM' DEDİ

Alaaddin Ekin evine gidip konuşma bahanesiyle dışarı çağırdığı eşi Emel Ekin’i bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan koca “Karım sözleriyle beni tahrik etti” dedi. Cezasında ‘tahrik indirimi’nden faydalanmak için böyle konuşan koca tutuklandı. Katil ‘Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemiyle yargılanacak.

Mehmet KAYMAK/DHA