Halil Üner Göz göre göre
HABERİ PAYLAŞ

Göz göre göre

Haberin Devamı

Böyle bir maç ancak bütün negatif faktörlerin bir araya gelmesiyle kaybedilirdi. Nitekim de öyle oldu. Polonya’nın bizi yenebilmesi için şunlar gerekliydi: 1- Bu kadar kötü bir hakem üçlüsü... 2- Bir önceki maçın etkisinden kurtulamamış milli takım... 3- Oyuncular tarafından hücumda ve savunmada yapılacak yanlış tercihler... 4- Takım oyunu yerine böyle bir krizden çıkmayı kişisellikle yapmaya çalışmak... Bütün bu faktörlerle bırakın kazanmayı fark atacağımız bir takım bizi yendi. Hakemlerden özellikle de Rus Mikhaylov ile Bulgar Tomov, Polonya’nın kazanması için ellerinden geleni yaptı.

[[HAFTAYA]]

Çalınan kasıtlı düdüklerin neticesinde bunun takımımıza pozitif yansıyacağını ve oyuncularımızın hırslanacağını düşünüyordum. Fakat olmadı. Çünkü bir önceki Litvanya maçının etkisinden kurtulamamış oyuncularımız. Teknik olarak bu maçı kazanmanın çok fazla karışık olmayan basit yolu uzunları zayıf olan Polonya’ya karşı içeriden oynamaktı. Ve iki uzun Enes ve Oğuz ile oynadığımız 3-4 dakika içinde en farklı skorla öne geçtik. Bunu hakemin çaldığı kasti ve teknik fauller tekrar geriye döndürdü. Ancak doğru olan bu seçimde ısrarcı olup içerden ve iki uzunla oynamaya devam etmek gerekirdi.

Tam tersi daha kişisel oynayan dış oyuncularımız Polonya ile aynı tip basketbol sergileme yarışına girdiler. Ellerine gelen her topu bire bir oynayıp dışardan atış olarak kullanmaya başladılar. Nitekim son top da dahil maç Polonya ile dış adamlarımızın bir yarışı haline geldi. Maçta son iki hücum şöyle oynandı. Önce Polonya oynadığı ikili oyunda savunmada switch (oyuncu değiştirmek) görünce bizim uzun oyuncu Ersan’ın üstünden rakibin kısası kullandığı şutla basketi buldu ve 1 sayı farkla öne geçti.

Biz ise bitime 12 saniye kala kullandığımız son topta rakibin 4 takım faulunu doldurmuş olmasına ve yapılacak her faulde 2 atış kullanacak olmamıza rağmen ikili oyun oynadık. Bu ikili oyun neticesinde switch yapan Polonya karşısında o anda eli sıcak olmayan Kerem rakip uzunun üzerinden Polonya’nın bulduğu sayının kopyası bir atış yapmaya çalıştı ama başarısız oldu. Bence bu maç topu çok yanlış bir şekilde kullanılmış oldu. Ama oyunu yalnız son topa bağlamamak lazım. Oyunun genelinde oyuncularımız bire bir savunmada rakip hücumculara çok kolay penetre (içeriye dalış) şansı verdiler. Ve hücumda da içeriden oynamayarak harakiri yaptılar. Ancak İspanya maçında bu yanlışları yapmadığımız takdirde bizim takımımız yine idida ediyorum daha iyi bir kadroya sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder