Sağlık Göz testiyle Alzheimer tanısı

Göz testiyle Alzheimer tanısı

Paylaş
Göz testiyle Alzheimer tanısı

Alzheimer hastalığını, basit bir göz testiyle daha belirtileri ortaya çıkmadan önce teşhis etmenin mümkün olabileceği belirtildi

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Londra Üniversitesinden bir grup bilim adamının, fareler üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda geliştirdikleri teknikte, fosforlu bir boya kullanılarak göz retinasındaki ölü hücreler tespit ediliyor.

Bunun, beyin hücrelerinin ölmekte olduğunun da ilk belirtileri arasında yer aldığını kaydeden bilim adamları, insanlar üzerinde olumlu sonuçlar vereceğine inandıkları test üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Araştırma ekibinin başındaki Francesca Coredeiro, retinanın da beynin bir uzantısı olduğunun sık sık göz ardı edildiğine işaret ederek, "Bu nedenle gelecekte basit bir göz doktoru randevusunun beynin sağlığı ve bunama belirtileri olup olmadığı konusunda ışık tutması hiç de imkansız değil" dedi.

Testin 3 yıl içinde kullanıma sunulabileceğini belirten Coredeiro, bu teknik sayesinde hastalığın seyrinin de takip edilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı