Gündem Gözaltı fırtınasını başlatan belge

Gözaltı fırtınasını başlatan belge

Paylaş
Gözaltı fırtınasını başlatan belge

Operasyonlara gözaltılara ve tutuklamalara, şüphelilere yöneltilen sorulara kaynak olan belge: Ulusal Medya 2010

İşte Oda TV'de bulunduğu belirtilen ve içinde bazı gazetecilerin de isimlerinin yazılı olduğu iddia edilen 'Ulusal Medya 2010' adlı belge ve bu belgede yazılanlar.

Ergenekon'un medya yapılanması ile ilgili yeni çalışmalar ve özellikle , dava süreci ile ilgili yeni stratejilerin oluşması için hazırlandığı iddia edilen ‘Ulusal Medya 2010’ adlı belge 11 sayfadan ve 9 bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Belgede, ‘Giriş, ‘Amaç’, ‘Strateji’, ‘Ulusal Medya’ ile ‘Gülen ve Medya’ isimli başlıklar yer alıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat 2010 tarihinde Oda TV’de bulunduğu belirtilen ‘Ulusal Medya 2010’ isimli döküman aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın bulunduğu tutuklama sürecinin ilk halkası olmuştu.

"STRATEJİ" BAŞLIĞI İLE BAŞLIYOR

‘Ulusal Medya 2010’ adlı dökümana göre, “Ergenekon medya yapılanması ile ilgili yeni çalışmalar yapıldığı ve özellikle dava süreci ile ilgili yeni stratejiler belirleniyor." Söz konusu belge "Gözlem/Analiz/ Strateji" başlığı ile başlıyor.

GİRİŞ BÖLÜMÜ

Bu başlığın altında “Giriş" bölümü yazıyor. Bu bölümde, "Türkiye’nin laik cumhuriyet yapısına kast etmiş dış odaklar, devşirdikleri yerli işbirlikçilerin desteğiyle ülkenin üniter devlet yapısını ortadan kaldırabilecek bir güce erişmiştir." deniliyor.

Haberin Devamı

“AMAÇ BÖLÜMÜ"

Giriş bölümünün ardından “Referanslar" ve “Amaç" bölümü yer alıyor. “Amaç" başlığı altında,"Ergenekon ve benzeri siyasal komplo ve ihanet davaları sonucu tutuklananların serbest kalmaları ve şerefli Türk Ordusuna, devrimci aydınlarına, ulusalcı kalemlerine ve siyasetçilerine, başta cemaat ve AKP yandaşları olmak üzere komplo kuranların cezalandırılmaları için çıkarılacak hiyanet-i vataniye kanunu kapsamında yargılanmalarının sağlanması amacıyla ulusal medya üzerine düşen görevlerin belirlenmesi gerekmektedir." şeklinde ifade yer alıyor.

‘ULUSAL MEDYA’ İLE ‘GÜLEN VE MEDYA’ BAŞLIKLARI

Ergenekon ve benzer davalarda tutuklu yargılananların serbest bıkarılması ve soruşturmayı yürüten kişilerin vatana ihanet ile yargılanması için kamuoyu oluşturulmasına yönelik hedeflerin yazılı olduğu “Ulusal Medya 2010" isimli dökümanda ‘Amaç’ bölümünün ardından ise ‘Ulusal Medya’ ile ‘Gülen ve Medya’ başlıkları yer alıyor

STRATEJİ BAŞLIĞI

“İnternet yayıncılığı", “Durum değerlendirme" başlıklarının da yer aldığı dökümanda “Strateji" isimli bir başlık da var.. Bu başlığın altında, "Yürütülmekte olan operasyonların siyasal olduğu, AKP ve cemaatin cumhuriyet ilke ve devrimlerine karşı rövanşist düşüncelerle giriştiği, sivil faşist bir hareket ve diktatörlüğe uzanan yeşil bir devrimdir. Saldırıların bilinçli olarak TSK ve Yüksek Yargı başta olmak üzere Anayasal kurumlara karşı yürütüldüğü işlenmelidir. Medya gücünü etkin bir şekilde kullanan AKP ve cemaate karşı ulusal medya topyekün harekete geçirilmeli ve komploları boşa çıkaracak propaganda ve kara propaganda unsurları etkili bir şekilde kullanılmalıdır.

Kemalist ideolojiye karşı yürütülen savaşa destek veren medya organlarına yandaş medya damgası vurulmalıdır. Davayı yürüten kurumlara yönelik kamuoyu desteğini kırmak için, gerek kurumsal gerekse bireysel düzeyde yıpratılmaları ve güvenirliklerinin zedelenmesi gerekmektedir. Haklarında geniş ve detaylı araştırma yapılarak soruşturma açılması sağlanmalı ve üzerlerinde baskı oluşturulmalıdır.Operasyon sürecini yürüten-kurumlara mensup olup tezlerimize ve faaliyetlerimize destek veren, kamuoyunun yakından tanıdığı ve güvendiği kişilere, Ergenekon ve benzeri davaların tertip olduğu yönünde açıklama ve yayın yapıştırılması için bilgi, belge ve teknik destek sağlanmalıdır." ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

SONUÇ BÖLÜMÜ

Doküman “Sonuç" başlığı altında yer alan bir pragraflık yazı ile son buluyor. "Emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin haricindeki tüm Türk sanatçı, aydın ve gazetecilerin Kemalist ideoloji çatısı altında birleşmeleri sağlanmalıdır. Ulusal medya oluşumuna katkıda bulunma her Türk aydının üstüne düşen bir sorumluluktur" şeklindeki saptama sözcüklerinin yer aldığı 11 sayfalık doküman ‘Saygılarımla’ kelimesi ile son buluyor.

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA