Dünya Gözaltında ölüm!

Gözaltında ölüm!

Paylaş
Gözaltında ölüm!

ABD'nin Baltimore kentinde bir hafta önce gözaltına alınan ve bu sırada yaralanan siyahi genç, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti

Baltimore Komiser Yardımcısı Jerry Rodriguez, düzenlediği basın toplantısında, çakı bulundurmak suçundan 12 Nisan’da gözaltına alınan ve polis aracına kilitlenen Freddie Gray’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını ve altı polisin açığa alındığını belirtti.

Haberin Devamı

Rodriguez, polis aracına binerken son derece üzgün olan Gray’in, minibüsten çıkarıldığında konuşamadığının ve nefes alamadığının belirlendiğini söyledi.

"Polis aracının içinde ne olduğu gayet açık" diyen Rodriguez, Gray’in omuriliğinden ağır yaralandığını kaydetti.

Cep telefonuyla yapılan kayıtta, Gray’in minibüse bindirilmeden önce ellerini bağlayan polise bağırdığı görülüyor. Minibüsten indikten sonra hastaneye kaldırılan Gray, pazar günü hastanede hayatını kaybetti.

Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, "Toplumun hayal kırıklığını anlıyorum. Ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Kızgınım" dedi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma 1 Mayıs Cuma günü tamamlanacak ve dosya eyalet savcılarına sunulacak. Daha sonra da polislere ceza davası açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Haberin Devamı

Siyah Amerikalı Michael Brown'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi ve polis hakkında takipsizlik kararı verilmesinden sonra ülke genelinde protesto gösterileri yapılmış, ABD Adalet Bakanlığı'nın geçen ay yayınladığının olaylarla ilgili raporunda Ferguson polisinde "ırkçı ön yargı" taşıdığı dile getirilmişti.

AA