Gündem Gözaltındaki Albay Erzurum'a gönderildi

Gözaltındaki Albay Erzurum'a gönderildi

Paylaş
Gözaltındaki Albay Erzurum'a gönderildi

Gözaltındaki Albay Erzurum'a gönderildi

Erzincan’da yürütülen bir soruşturma kapsamında Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla gözaltına alınan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, bu sabah askeri uçakla Eskişehir’den Erzurum’a götürüldü.

Haberin Devamı

Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, dün Erzurum 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ve Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın isteği ile dün gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’na giden Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, başsavcı vekilleri, askeri savcılar, askeri hukuk müşavirleri ve Merkez Komutanlığı’nda görevli subaylar, Recep Gençoğlu’nun önce makam odasında ve otomobilinde, ardından da Vali Konağı karşısında bulunan jandarma lojmanlarındaki evinde arama yaptı.

Geceyi Eskişehir Merkez Komutanlığı’nda geçiren Albay Recep Gençoğlu’nun, bu sabah Eskişehir’deki 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’ndan askeri uçakla Erzurum’a götürüldüğü belirildi. Albay Gençoğlu'nun, hava koşulları nedeniyle karayolu yerine hava yoluyla Erzurum'a götürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Eskişehir Barosu'na kayıtlı Erol Halka, “Müvekilim Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na ifade verecek. İşlemlerin bir-iki gün süreceğini, hafta sonu da mahkemeye çıkarılacağını sanıyoruz. Mahkeme aşamasında biz de Erzurum’da olacağız” dedi.

DHA