Esra Karayel Gözde bekarım ama yalnızım
HABERİ PAYLAŞ

Gözde bekarım ama yalnızım

Haberin Devamı

SORU: Orta yaşlarda yakışıklı bir erkeğim. Kılık kıyafetim, arabam en iyilerinden. İşyerinin gözde bekarlarındanım. Ama ilişki konusunda dertliyim. Benim özelliklerime uygun biri neden denk gelmiyor? RUMUZ: MARTI

CEVAP: Bu kafayla gidersen pek denk geleceğini de sanmıyorum. Şu cümleyi yüksek sesle oku: “En iyi arabaya, kıyafete sahip olmak beni en iyi yapmaz.” Peki, hayattan neler bekliyorsun?

Nasıl bir yuvanın hayalini kuruyorsun? Seveceğin birini mi, yanını dolduracak birini mi arıyorsun?

Olduğu gibi sevdiğin üç kadının adını hemen söyleyebilir misin? Cevapları dürüstçe verirsen, neden istediğin gibi birinin karşına çıkmadığını anlayacaksın.

HAYALİMDEKİ KIZ DEĞİL

SORU: Bir yıldır nişanlıyım. Hayalimdeki kız değilmiş. Dokunmak bile istemiyorum. Ama aileler birbirini tanıyor. Anneme durumu açtım. Olmaz öyle şey dedi. Ne yapacağım bilemiyorum. Lütfen yardım edin. RUMUZ: ACİL

CEVAP: Kızı da kendini de yakma. Annen de kendi açısından haklı tabii. Ama göz göre göre de yanlış yapılmaz. Durumu babana da anlat. Aile büyüklerinin kızın ailesinden özür dileyip, durumu izah etmesi doğru olur.

Tabii, “hayalimdeki kız değilmiş” açıklaması yerine kırmayacak bir neden bulmalı. Kalbini kırarsan ömür boyu çekersin bunu da bilesin.

ÜÇ SEVGİLİ ARASINDA KALDIM

SORU: 42 yaşındayım. Hayatımda şu an üç erkek var. Üçü de eski sevgilim. Tekrar bir araya gelmek istiyorlar. Aslında beni çok üzmüşlerdi. Ama hayatımda biri olsun istiyorum. Sizce bir şans daha vereyim mi? RUMUZ: ŞANS

CEVAP: Bu kişilerden herhangi birine sadece sevgilim olsun diye evet demeyi düşünüyorsan hiçbirine şans verme derim. Kaldı ki aynı anda eski sevgililerinle görüşmen kalben hiçbirine hissin kalmadığını gösteriyor. Bu yüzden hangisiyle ilişkin olursa olsun sağlıklı olmayacaktır. Biraz yalnız kal. Kalbini nadasa bırak.

ÜLKENİN HALİ İLİŞKİMİ ETKİLEDİ

SORU: Son zamanlarda hep kötü şeyler oluyor. İşlerimiz kötü. Ülke malum... Karımla seks yapmak bile istemiyorum. Endişeliyim. Haberleri izleyince fena oluyorum. Ne yapmalıyım, bilemiyorum. RUMUZ: TİLKİ

CEVAP: Bu durumda olan pek çok kişi var. “Yakında her şey çok güzel olacak” diyemem ama “yine de şükretmeyi elden bırakma” derim.

Her sabah şükredecek bir cümleyi yazdığın küçük not defterin olsun. Uyumadan önce endişe verecek hiçbir şey izleme.

Şu cümleyi sık sık tekrarla: “Bir süreç yaşanıyor. İyi olması için elimden geleni yapmalıyım.” Dediklerimi yaparsan ilişkin kısa zamanda eski halinde döner.

BABAMIN İSTEDİĞİ ADAMLA EVLENDİM

SORU: Babam askerdi. Benim de bir askerle evlenmemi istedi. Ama hiç mutlu olmadım. Eşim beni aldattı ve ayrıldık. 42 yaşındayım. Bu saatten sonra nasıl hayat kuracağım? RUMUZ: KAR TANESİ

CEVAP: Başkalarını suçlamaya devam edersen tabii ki hayat kuramazsın. Bırak geçmişi. Ders aldın mı ona bak. Küçük kız rolünden çıkıp yetişkin bir kadın olmaya, hayat kurmaya niyetin var mı?

Cevabın evet ise hemen işe koyul. İş, arkadaş, aileyle ilgili neler yapman gerekiyor, beyaz bir kağıda yaz. Önceliğin hangisiyse ondan başla.

ÇOK SEVİYORUM AMA CİNSELLİK SORUN OLUYOR

SORU: Altı aylık evliyim. Kocamı seviyorum. Sorunum cinsel konularda. Bazen sert davranıyor. Canım acıyabiliyor. Bunu dile getiremiyorum. Beni sonra istemez diye korkuyorum. Ne yapmam lazım? RUMUZ: SERT KOCA

CEVAP: İlişkilerde derdi söylemenin de bir üslubu var. Hangi konuda olursa olsun, suçlayarak konuşma. Duygularını dile getir. Sevgi varsa niye seni istemesin.

Bu düşünceni değiştir. “Kocam beni seviyor, düşüncelerime değer veriyor” cümlesini yüksek sesle tekrarla. Her konuşma korkusu geldiğinde bunu yap.

Sakin bir zamanda kocanla “bu şekilde dokunduğunda iyi hissetmiyorum” şeklinde konuş. Sıkıntın devam ederse konunun uzmanı bir doktordan yardım alırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder