Sağlık Göze de mücevher nakli olur mu!

Göze de mücevher nakli olur mu!

Paylaş
Göze de mücevher nakli olur mu!

ABD'de bir göz doktorunun göze mücevher nakli gerçekleştirmesinin ardından hekimler birliğinden uyarı geldi. ABD Oftalmolojist Derneği, göze nakledilen mücevherlerin kalıcı körlüğe neden olabileceğini belirtti

ABD’de bir göz doktorunun göze mücevher nakli gerçekleştirmesinin ardından hekimler birliğinden uyarı geldi. ABD Oftalmolojist Derneği, göze nakledilen mücevherlerin kalıcı körlüğe neden olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Kozmetik cerrahinin tartışmalara neden olan yeni bir türü, ABD’de göz doktorlarını harekete geçirdi. New York’lu göz doktoru Emil William Chynn, 6 Kasım’da tarihinde Lucy Luckayanko adlı hastasının gözüne kalp şeklinde mücevher yerleştirdi.

20 binden fazla göz ameliyatı gerçekleştirdiğini belirten Chynn, kariyernin ilk ‘mücevher naklini’ gerçekleştirdiğini belirtirken, meslektaşları göze mücevher yerleştirmenin kalıcı körlüğe neden olabileceği uyarısında bulundu.

Göz tabakasının altına kalp yerleştirilen Lucy Luckayanko ise nakilden memnun olduğunu ve ilk başta oluşan kırmızılığın sonradan geçtiğini söyledi.

İKİ TABAKA ARASINA YERLEŞTİRİYOR

Chynn ise mücevher naklini para için yapmadığını söyleyerek, gerçekleştirdiği göz ameliyatlarının 6 bin dolara mal olduğunu ve zengin hastaların diğer hastalar için bağışta bulunarak sağlığa katkı yaptıklarını söyledi.

Fox News haberine göre, kameraya kaydedilen nakil operasyonunda, Chynn küçük makaslar kullanarak gözün akında küçük bir delik açıyor ve platinyum parçayı yüzey tabakasıyla beyaz tabaka arasına yerleştiriyor.

Haberin Devamı

Göze mücevher yerleştirme ameliyatını Hollanda’da öğrendiğini belirten Chynn, güzel görünmek adına farklı uygulamalar gerçekleştirmenin kötü olmadığını savundu. ABD’nin göze mücevher nakli konusunda nasıl hareket edeceği şu an belirsiz.