Beden Sağlığı Gözle görülmeyen tehlikeler!

Gözle görülmeyen tehlikeler!

Paylaş
Gözle görülmeyen tehlikeler!

Tehlikenin nereden geleceği belli olmuyor. Hele ki konu hastalıklar olunca hiç ummadığınız yerlerden hiç ummadığınız biçimde zarar görebiliyorsunuz...

Hatta gün içerisinde çok kullandığınız eşyalar hastalıklara yakalanmanıza neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Birçok hastalığın zeminini oluşturan bakterileri ve mikropları ortadan kaldırmak için, Fransız bilim insanları önemli bir çalışmaya imza attı. Geliştirilen bakterisit sprey dezenfektanların, hava ve havanın temas ettiği yüzeylerde 20 saniyede dezenfeksiyon sağladığı Fransa Lyon Pasteur Enstitüsü tarafından test edilip onaylandı.

Sprey dezenfektanların bakteri, mikrop ve mantarların çoğalmalarını önemli derecede engellediği uzmanlar tarafından ortaya konuldu. Son aylarda özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan bakteri temelli hastalıkların artmasıyla, yaygın olarak kullanılmaya başlanan bakterisit sprey dezenfektanlar ülkemizde de sağlık bakanlığı tarafından onaylanarak kullanılmaya başlandı.

Son günlerde de ülkemizde Trabzon Sürmene ve Sivas Divriği'de meydana gelen ishal vakaları da biraz hastalıklara karşı bizleri düşündürüyor. Sigara, çevre kirliliği, sağlıksız beslenme, kirli sular… Bu ve bunun gibi birçok etken, gözle görülen hastalık kaynağı olabiliyor...

Haberin Devamı

Havada ve yüzeylerde bulunan bakterilerin, başta solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere birçok hastalığın temel nedeni olduğunu belirten Uzman Dr. Alper Tunga Demirarslan, bronşit, zatürree, astım, alerji, farenjit, grip ve verem, gibi hastalıkların zemininde de, genellikle yüzeylerden ve havadan solunum yolu ile vücuda giren bakterilerin kaynak olduğunu vurguladı.

GÖRÜNMEYEN TEHLİKE KAYNAKLARI!
Dr. Alper Tunga Demirarslan’ın görünmeyen tehlike olarak vurguladığı noktalar ise günlük yaşam açısından oldukça çarpıcı:

"Toplu taşıma araçları, kapı kolları, asansör, telefon, klavye, mouse, AVM’ler ve Hastane gibi kamuya açık alanlar, bu ve bunun gibi akla gelebilecek gün için dokunulan her yüzey, görünmeyen hastalık kaynakları için iyi bir yaşam alanı."

EN ÇOK ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR ETKİLENİYOR
"Gözle görülmeyen bu bakteriler tüm yaşam alanlarında insan sağlığını tehdit edebiliyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kimselerde, çoğu zaman hastalık kaçınılamaz duruma ulaşıyor. Gelişen dünyanın getirdiği bu hastalıklardan korunmak için bilim insanları her geçen gün çalışmalarına yenilerini ekliyor.
Yüzey temizliği, çoğu zaman bakterilerden korunmak için yeterli olsa da havada ki bakteriler için yapılabilecekler mevcut ortamı havalandırmakla sınırlı kalıyor. Oysa bazı akıllı bakteri ve fungusitler bir hafta canlı kalabiliyor. Bu durumda da yüzeylerinin ve havanın dezenfeksiyonu şart oluyor."

Haberin Devamı

BAKTERİLERİN YAŞAM KAYNAĞI
"Yararlı bakteriler olmasaydı dünya yaşanılmaz bir hal alabilirdi. Öyle ki doğada bulunan birçok atığın tekrar doğaya karışması yararlı bakterilere bağlıdır. Ayrıca, insan vücudu için muhakkak gerekli olan yararlı bakterilerde vardır. Buna bir örnek ise, kalınbağırsakta yaşayan ve besinlerin sindirilmesine yardımcı olan bakterilerdir. Buna karşılık zararlı bakteriler, tüm yaşam alanlarında bulunabiliyor. Ev, iş ortamı, toplu yaşam alanları, okullar, hastaneler, kısacası insanın yaşam sürdüğü her alan bu bakteriler için yaşam kaynağı."

BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

Haberin Devamı