Beden Sağlığı Gözlerinizi Omega-3 ile koruyun!

Gözlerinizi Omega-3 ile koruyun!

Paylaş
Gözlerinizi Omega-3 ile koruyun!

Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan Omega-3 yağ asitlerinin gözlerde oluşan çeşitli sağlık problemlerinin tedavisine yardımcı olduğu kanıtlandı

Retinada meydana gelen hasar ile görme alanı merkezindeki görüşün azalması sonucu oluşan yaşa bağlı "Makula Dejenerasyonu" halk arasında bilinen adıyla Sarı Nokta hastalığı büyük oranda yaşlılık hastalığı olarak bilinir.

Haberin Devamı

Aşırı şişmanlığa, sigara kullanımına, uzun süre güneşe maruz kalmaya, beslenme yetersizliğine, hareketsizliğe, kalıtıma ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalığın görülme riski, kalıtımsal etkenlerle daha da artıyor.

NASIL BİR YOL İZLENMELİ?

Retina gelişimi açısından önemli bir yapı taşı olan Omega-3 yağ asitlerinden DHA, göz dibindeki retina hücrelerinde yüksek oranda bulunuyor.

Özellikle Omega 3’ün göz sağlığına olan olumlu etkisi ve Sarı Nokta hastalığını erken evrede yüzde 37 oranında önleyebilmesi, Omega-3’ten zengin besinleri tüketmemizi zorunlu kılıyor.

Örneğin, haftada bir kez yapılan balık tüketimi ile alınan Omega 3 yağ asitlerinin, yaşa bağlı sarı nokta hastalığı riskinin yanı sıra tüm göz hastalıklarını yüzde 24 oranında azalttığı saptandı. Ancak besinlerin yanı sıra, çok daha etkili ve tek seferde fayda sağlaması amacıyla, Omega-3 açısından zengin besin destekleri de pek çok göz probleminin tedavisinde etkin rol oynuyor.

Haberin Devamı