A. Yavuz Kocaömer Gözümüzü yaşartan konuşma
HABERİ PAYLAŞ

Gözümüzü yaşartan konuşma

Haberin Devamı

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) 26’ncı Olağan Genel Kurulu 28 Mart 2017 günü İstanbul Mercure Otel’de yapıldı. Aşağıda TESYEV bursu ile eğitimini tamamlayan Veteriner Hekim Ali Asker Koçak’ın hepimizi çok duygulandıran konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz:

‘İyilik yapmak isterler ama...’

“Vakfın eski bursiyerlerindenim. Şimdi de Vakfın Mütevelli Heyeti üyesiyim. Vakıfla birlikteliğim 10 yılı buldu. Bu süre zarfında vakıfla ilgili farklı duygu ve düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. Kendimden çok söz etmeyeceğim. Bilindiği gibi geçen sene toplantı sırasında Yavuz Bey burada yoktu. İçeri girdiğimde çok üzülmüştüm. Başka bir sebep daha vardı ama onu şimdi söylemeyeceğim.

Bir mektup yazıp göndermiştim kendimle ilgili. Sanırım Yavuz Bey, onu POSTA Gazetesi’ndeki köşesinde paylaştı. Kısaca, bazı insanlar başkalarına iyilik yapmak ister. Ama nereden başlayacaklarını, ne yapacaklarını ve ihtiyaç sahibi kişileri nerede bulacaklarını bilemezler. Bu duygu ve düşünceleri zaman içerisinde ister istemez yok olup gidiyor.

‘İnsanların hayatını değiştiriyorsunuz’

Sayın Yavuz Kocaömer sizin gibi köklü insanları bir araya toplamayı başarabilmiştir. Bildiğim birçok yüreğe dokunan, sizlere büyük saygı duyuyorum. Sizler işi gücü olan, zamanı kıymetli ve kısıtlı insanlarsınız. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir toplantı gibi görünse de, bu birliktelik sayesinde insanların hayatı değişiyor. Kiminin ilk adım atmasını, kiminin ilk sesi duymasını, kiminin ilk ışığı görmesini ve eğitim bursuyla iyi bir eğitim almasını sağlayarak hayatın zorlukları karşısında daha güçlü durmasına vesile oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz.

‘Tanımasalar da seviyorlar’

Bu vakıf sayesinde doğru insanların bir araya geldiğini, ne kadar faydalı işlerin yapıldığını gördüm. Burs verdiğiniz çocukların şahsen sizleri tanımasalar da yüreklerinin derinliklerinden sizlere karşı büyük bir sevgi ve saygı beslediğiniz, sizlere dua ettiğini bilmenizi isterim.

‘Sayenizde inancım arttı’

Ben her vakıf ve bursiyer toplantısına katılırım. Belli yaşa kadar ailem dışında kimsenin elini öpmedim ben. Nedense el öpmek bana hep ağır gelmiştir. Ama yıllar sonra ailemden olmayan birinin elini öpme isteği duydum. Bunun beni mutlu ettiği ve ağır gelmediğini hissettim. Yavuz Ağabey’e bana ve engelli camiasına yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben siz ve sizin gibi insanlar sayesinde dünyanın daha güzel bir yer olacağına inanıyorum. Ve bu işler gerçekten çok zor. Sevmeden ve inanmadan yapılamayacağına inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygı ile selamlıyorum.”

OSMAN ŞAHİN GÖRME ENGELLİLER SATRANÇ TURNUVASI

Bu yıl 7’nci kez düzenlenen ‘Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası’ 23-25 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul-Bayrampaşa Titanic Business Hotel’de yapıldı. Turnuva, Genel, Gençler ve Bayanlar kategorilerinde, son yapılan Türkiye Şampiyonasına katılan ve Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) bulunan yaklaşık 110 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Rahmetli Osman Şahin, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) kurucularındandı ve yönetim kurulu üyemizdi. Mert, özü sözü bir, insanlık tarafı ağır basan, bizlere çok destek olan bir kardeşimizdi. Genç sayılacak yaşta aramızdan ayrıldı. Dualarımız hep onunla.

Gözümüzü yaşartan konuşma


Teşekkürler...

Turnuvanın gerçekleşmesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul her zamanki desteklerini sürdürdüler. Bunun dışında, Braille Teknik Teknoloji, Rossmann Türkiye, S.O.S International Ambulans Servisi, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Uludağ İçecek ve Yeşim Tekstil San. ve Tic. A.Ş bizlerle birlikte olup destek verdiler. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyoruz.

Gözümüzü yaşartan konuşma

TESYEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kocaömer ve SPOR İstanbul genel müdürü İsmail Özbayraktar.

İşte derece kazananlar

Genel klasmanda Türkiye Görme Engelliler Derneği Spor Kulübü’nden Uğur Deniz birinciliği alırken, usta satranççı Eyüp Selim Altınok ikinciliği, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Yusuf Solak üçüncülüğü elde etti.

Gözümüzü yaşartan konuşma

Bayanlar: Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Ayten Cansel Özkan birinci sırayı alırken, Boğaziçi Engelliler Spor Kulübü’nden Özlem Erten ikinci, Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nden Zeynep Güleryüz üçüncü oldu.

Gençler: Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Atakan Sarsam birinci oldu. 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik Spor Kulübü’nden Mustafa Ata ikinci ve Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nden Emre Selçuk üçüncü oldu. Destek veren üyelerimize ve sponsorlarımıza tekrar teşekkür ederken, sevgili kardeşimiz Osman Şahin’in isminin yaşatılacağı bu turnuvalara devam edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder