Ekonomi Gramlık altın kurtarıcı oldu

Gramlık altın kurtarıcı oldu

Paylaş
Gramlık altın kurtarıcı oldu

Yaz sezonunda düğün ve sünnetlerin artmasıyla birlikte takı derdine düşen vatandaşlar, 132 TL'ye dayanan çevrek altın yerine 1 gramlık olanları tercih ediyor

İzmir'de kuyumcu Mustafa Naci Arığtekin’in patentini aldığı, üzerinde Saat Kulesi bulunan gramlık altınlar da ilgi görüyor. Yaz aylarında evlenenlerin ve sünnet olanların artmasıyla vatandaşları da takı telaşı sardı.

Fiyatı 130 TL’ye dayanan çeyrek altın almakta zorlananlar, aynı boyutlardaki, yaklaşık 74 TL’den satılan bir gramlık altınları tercih etmeye başladı.

İzmir’de Kemeraltı’ndaki Kuyumcular Çarşısı’nda işyeri bulunan Mustafa Naci Arığtekin’in 2008 yılında bastığı ve patentini aldığı, üzerinde tarihi İzmir Saat Kulesi kabartması bulunan 1 gramlık altın da bu alternatifler arasında yer aldı.

Arığtekin, dar gelirli vatandaşları düşünerek 1 gramlık altın hazırladıklarını söyledi. Arığtekin, "Altın fiyatlarının yükselmesi ile bu kararımızın ne kadar isabetli olduğunu gördük. Artık gramlık altına vatandaş da alıştı ve ilgi göstermeye başladı. İlgi olunca 2 ve 4 gramlıklarını da çıkardık.

Birçok kuyumcu arkadaşım gelip bana gramlık altın yaptırıp müşterisine satıyor. Türk toplumu için düğünlerde takı takmak bir gelenek. ’Hiç takamamaktansa gramlık altın takayım’ diyor. İki takı arasındaki farkı ayırt etmek zor" dedi.

Mustafa OĞUZ/DHA

Haberin Devamı