Spor Gran Canaria basketbolcularına tehdit

Gran Canaria basketbolcularına tehdit

Paylaş
Gran Canaria basketbolcularına tehdit

İspanya'nın Gran Canaria Basketbol Kulübü, 25 Mart'ta İzmir'de Pınar Karşıyaka ile oynayacakları ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçı öncesinde basketbolcularının Twitter hesabından tehditler aldığını savundu.

Kulüp yetkilileri, İspanyol polisi, Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği ve Türk polisinden güvenlik garantisi gelmemesi durumunda İzmir’e gitmeyeceklerini duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, twitter aracılığıyla gelen tehditlerin çok ciddi olduğu ve durumla ilgili resmi başvurunun Eurocup organizasyonuna yapıldığı bildirildi. İspanyol polisi, Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği ve Türk polisinin de konudan haberdar edildiğini belirten kulüp yetkilileri, "Gelecek 48 saat içinde tüm güvenlik önlemlerinin yeterli düzeyde garanti edilmemesi halinde kulüp olarak Türkiye’ye seyahat etmemeyi planlıyoruz. Bu karardan Eurocup’ı da haberdar ettik" açıklamasında bulundu.

İspanyol kulübü ayrıca, twitter aracılığıyla yapılan ölüm tehditlerinin yer aldığı bazı mesajları da paylaştı. Bu arada, konuyla ilgili AA muhabirinin Gran Canaria Kulübü Basın Sorumlusu’ndan aldığı bilgilerde, takımdaki tüm basketbolculara Twitter’dan, video ve fotoğraflı tehdit mesajları geldiği ve ilk defa bu tip bir sorunla karşı karşıya kaldıkları belirtildi.

Gran Canaria Kulübü Başkanı’nın, İspanyol polisi ile sürekli temasta olduğu, twitter mesajlarını atanların araştırıldığını söyleyen yetkili, güvenlik garantisi gelmeden kesinlikle Türkiye’ye gitmeyeceklerini ifade etti. Gran Canaria kulübü yetkilisi, "Bizim Türk takımları ile hiçbir sorunumuz yok. Geçen hafta Pınar Karşıyaka buradaydı. Çok iyi ilişkilerimiz var. Biz geçen aylarda Banvit maçı için Türkiye’ye gittik ve çok iyi karşılandık. Hiçbir sorun yaşamadık. Ama bu aldığımız mesajlar bizi tedirgin etti" dedi.

İzmir’de 25 Mart’ta Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak Gran Canaria Kulübü’nün normal programına göre 23 Mart Pazartesi günü yerel saat ile 08.00’de uçakla ilk olarak Madrid’e, oradan da İstanbul’a hareketi öngörülüyor. İstanbul’da bir gece kalacak Gran Canaria’nın 24 Mart Salı günü İzmir’e geçmesi planlanıyor. Şimdilik bu programını muhafaza eden İspanyol kulübünün, polisten gelecek bilgiler doğrultusunda charter bir uçak seferi ile doğrudan İzmir’e gitme olasılığının da olduğunu söyleniyor.

Haberin Devamı