Yaşam Grinin Elli Tonu 50. oldu!

Grinin Elli Tonu 50. oldu!

Paylaş
Grinin Elli Tonu 50. oldu!

EL James'in çok satan erotik romanından uyarlanan 'Grinin Elli Tonu' filmi, ABD'de ilk üç günde 85 milyon dolarla Sevgililer Günü açılış rekorunu kırdı ama en iyi hafta sonu açılış hasılatı listesine ancak 50. sıradan girebildi

EL James’in dünya genelinde 70 milyondan fazla satan aynı adlı erotik romanından sinemaya uyarlanan ‘Grinin Elli Tonu’ (Fifty Shades of Grey), yapımcısına milyonlarca dolar kazandırdı ama beklenen hasılat rekorlarını kıramadı. Bütçesi 40 milyon dolar olan ‘Grinin Elli Tonu’, Kuzey Amerika’da ( ABD ve Kanada) ilk üç günde 85 milyon dolar hasılat elde ederek Sevgililer Günü haftasında gösterime giren filmler arasında rekor kırdı ama tüm zamanların en iyi açılış hafta sonu hasılatı listesinde çok gerilerde kaldı.

Haberin Devamı

Zengin bir genç işadamıyla bir üniversite öğrencisinin ilişkisine odaklanan erotik fantezi, ABD’de tüm zamanların en iyi açılış hafta sonu listesine ancak 50’nci sıradan girebildi. Bu alandaki rekor 207 milyon dolar hasılatla ‘Yenilmezler’ (The Avengers) filmine ait.

Eleştirmenler tarafından da yerden yere vurulan ‘Grinin Elli Tonu’nun dünya genelindeki ilk üç günlük hasılatı 248 milyon dolar olarak kayıtlara geçerken Türkiye ’de de 292 bin seyirciyle (hasılat 3.7 milyon TL) hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu.

Sam Taylor-Johnson’ın yönettiği filmin başrolünde Jamie Donran ve Dakota Johnson yer alıyor. (Radikal)