Türkiye (Son Dakika) Grip için serum aldıktan sonra yaşamını yitirdi!

Grip için serum aldıktan sonra yaşamını yitirdi!

Paylaş
Grip için serum aldıktan sonra yaşamını yitirdi!

26 yaşındaki Sevgi Dilmen, gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği hastanede verilen serumun ardından kısa bir süre sonra yeniden rahatsızlandı. 7 gün tedavi altında tutulan genç kız yaşamını yitirdi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 yaşındaki Sevgi Dilmen, gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği Nusaybin Devlet Hastanesi'nde serum verilip evine gönderildikten kısa bir süre sonra yeniden rahatsızlandı. Tekrar Nusaybin Devlet Hastanesi'ne getirilen genç kız, durumu ağırlaşınca Mardin'deki özel bir hastaneye sevk edildi. Burada 7 gün tedavi altında tutulan Sevgi Dilmen yaşamını yitirdi. Ailesi yanlış teşhis, tedavi ve ihmal sonucu Sevgi Dilmen'in öldüğünü ileri sürerek, doktor ve hemşireler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Nusaybin'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde açılan kuaför ve halı kursuna giden ve meslek sahibi olup kendisine bir işyeri açmak isteyen Sevgi Dilmen, 3 Şubat günü gribal enfeksiyon nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne başvurunca acil serviste tedavi altına alındı. Burada serum verilen Dilmen, iddiaya göre bir süre sonra fenalaşınca görevlilere, "Bu canımı acıtıyor, midem yanıyor çıkarın" dedi. Ancak görevliler serumu sonuna kadar verdikten sonra genç kız evine gönderildi.

EVDE RAHATSIZLANDI, 7 GÜN SONRA ÖLDÜ

Eve giden genç kız bir süre sonra rahatsızlanınca yeniden Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalbi durduğu iddia edilen Dilmen, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müdahaleyle kalbi çalıştırıldıktan sonra ambulansla Mardin'de özel bir hastaneye sevk edildi.

Mardin'deki özel hastanenin yoğun bakımında bir hafta yaşam savaşı veren Sevgi Dilmen, dün yaşamını yitirdi. Ailesi genç kızın ölümünden Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki görevli doktor ve hemşireleri sorumlu tutarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine savcılık, Dilmen'in cesedini otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Otopsinin ardından Dilmen, Nusaybin Veysike Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

'ÖNCEDEN HİÇBİR HASTALIĞI YOKTU'

Sevgi Dilmen'in ağabeyi Selçuk Dilmen, kardeşinin doktor ve hemşirelerin yanlış tedavisi sonucu öldüğünü öne sürerek şöyle dedi:

"Verilen serumun içine ilaç katılmış. Kardeşim durumu görevlilere anlatmış ama onu dinlememişler. Serum bittikten sonra da gönderdikleri evde yeniden fenalaştı. Kardeşimin daha önce hiçbir hastalığı yoktu. Hayatının baharındaki bir insanın basit bir iğne veya tedavi sonrası hayatının sona ermesinin hiçbir insan vicdanına sığmayacaktır."

Dilmen ailesinin avukatı Cüneyt Alkandemir, Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki görevli doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra savcılığın cenazeye el koyduğunu ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderdiğini söyledi. Alkandemir, "Suçluları ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Nusaybin Devlet Hastanesi yetkilileri, Sevgi Dilmen'in hayatını kaybettiği olayın yargıya intikal ettiğini ve bu yüzden bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN/DHA

Haberin Devamı