Beden Sağlığı Gripte uzun süren öksürüğe dikkat!

Gripte uzun süren öksürüğe dikkat!

Paylaş
Gripte uzun süren öksürüğe dikkat!

Uzmanlar, gribal enfeksiyonlarda uzun süren öksürüğün zatürre habercisi olabileceği uyarısında bulundu

Sonbahar mevsimiyle birlikte gribal enfeksiyonların görülme sıklığında artış yaşandığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, yeni tedavi yöntemlerine, hastalıklara göre geliştirilen antibiyotiklere ve diğer ilaçlara karşın pnömoni olarak da adlandırılan zatürrenin hala yaşamı tehdit eden önemli hastalık olduğunu anlattı.

Zatürrenin, ani yükselen ateş, öksürük, balgam, nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi şikayetlerle kendini gösterebildiğini aktaran Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:

ÖKSÜRÜĞÜN NEDENİNİ ARAŞTIRIN

"Zatürreye yakalanmış hastaların önemli bir bölümü hastaneye yatırılmadan ayakta tedavi edilebiliyor. Genellikle küçük çocuklar ve yaşlıların, evde bakım ve tedavisi yapılamayan hastaların, kalp hastalığı, kanser, böbrek yetmezliği, diyabet, KOAH, astım hastalıkları olan kişilerin hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekebiliyor. Gribal enfeksiyonlardan sonra ortalama 2 hafta süresince geçmeyen öksürük şikayeti varsa mutlaka doktor kontrolünde bu durumun nedeni araştırılmalı. Özellikle soğuk kış aylarında enfeksiyon hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, yaşamı tehdit eden önemli bazı hastalıkların da belirtisi olabilir. Öksürüğün en sık görülen nedenleri astım, reflü ve çeşitli enfeksiyonlar olmakla birlikte astım, akciğer kanseri, tüberküloz ve KOAH gibi yaşamı tehdit eden sorunların da habercisi olabilir. Uzun süren öksürük ve ateş şikayetleri ciddiye alınmalı, mutlaka doktora danışılmalı ve nedene yönelik tedaviler uygulanmalı."

Haberin Devamı