Derya Özel Gripten kırılıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Gripten kırılıyoruz

Geçtiğimiz haftayı komple çöpe atmak istiyorum. Önce Derin ateşlenmeye başladı, 2 gün sonra ben ve daha sonra da Mavi. Evet domuz gribi değiliz belki ama çok ağır bir grip salgınına maruz kaldık hepimiz.

Evin içinde istediğim kadar bardakları, çatal ya da kaşıkları ayırayım, yine de birbirimize bulaştırmamamız mucize olurdu. Nitekim sırayla devrildik bu hafta. Hani kar yağdığında mikroplar kırılır diye bir şehir efsanesi var ya, külliyen yalan.

Karla birlikte hepimiz hasta olduk. Neymiş, kardan adam yapıp karın tadını çıkaracakmışız. Pehh! Şimdi bana geri kafalı diyebilirsiniz, ya da “Sen önlemini almadıysan, karın suçu ne?” de diyebilirsiniz ama ne yapayım, her şey şu karla başladı.

Haberin Devamı

Sevmiyorum ben kışı arkadaş. Kızlar bu hafta hiç okula gitmedi. Başkalarına da bu hastalığı bulaştırmanın bir alemi yok. Sevgili annelerden tek ricam; çocuğunuzun hasta olduğunu düşünüyorsanız lütfen okula yollamayın.

Biliyorum hasta çocukla evde olmak çok zor ama bunu diğer çocuklara da yapmayın. Çocuğunuza hapşırırken ya da öksürürken mendille ağzını kapatması gerektiğini, ellerini bol bol yıkamasının ne kadar önemli olduğunu öğretiniz.

Maalesef bu duyarsızlık yüzünden hastalık sürekli tur atıp duruyor. Gripten korunmanın en etkili yolu belki de budur, kişisel farkındalık.

Yenidoğanlara ninni

Yenidoğan bebekler ilk 3 ayda kendilerini hala anne karnında zanneder. Pek çok sebepsiz ağlamanın sebebi de buna bağlı huzursuzluktur. Bu yüzden çevrenizden “Elektrik süpürgesi sesiyle mışıl mışıl uyudu” cümlelerini duyarsınız.

Bebekler anne karnında duydukları sesleri ‘white noise’ yani beyaz gürültü denen gürültüyle duyarlar. Doğduktan sonra da bu tip sesler onları rahatlatır. Biz de ikizler doğduğunda en çok bu beyaz gürültüye başvurmuştuk.

Üstelik size şahane bir albüm de tavsiye edebilirim. Buzuki Orhan’ın kendi bebeklerini büyütürken doldurduğu bir albüm bu. Tamamen beyaz gürültü üzerine kendi buzukisiyle yaptığı bir müzik.

Mucizevi bir şekilde bu sesi duymaya başlayan ikizlerin sesleri anında kesilirdi. Bu albüm ilk 3 ay bizi çok rahatlatmıştı. Yeni doğum yapanlara ya da yapacak olanlara benden bir anne tavsiyesi olsun.

Haberin Devamı

ETKİNLİK KUŞU

Davulumdan Masallar etkinliği biraz drama, biraz müzik ve ritm biraz hayal gücünü kullanarak çocukların yaratıcılıklarını ön planda tuttukları keyifli bir atölye.

Yaratıcı drama eğitmeni Serkan Kırmızı tarafından geliştirilip yönetilen atölyede davul, darbuka, gitar ve buna benzer birçok müzik aleti kullanılıyor. Davul bazen güneş oluyor, bazen de yünlerle rengarenk örülmüş davul bageti bir balık olup derin denizlerde yüzüveriyor...

O anda oluşan hikaye ile yine o anda oluşan şarkılar sözleriyle hep beraber söyleniyor...

1 saat boyunca hem eğlendikleri hem de çoklu yönde hayal gücü yaratıcılıklarını sergiledikleri atölyeden çıkan çocuklara, renkli davul bagetleri anı olarak kalması için hediye ediliyor.

Böylece evlerine dönerken masal kahramanı arkadaşlarını da yanlarında götürmenin sevincini yaşamış oluyorlar.

Her Cumartesi saat: 13:00-14:00 (18-36 ay)

Her Cumartesi saat: 14:00-15:00 (3-5 yaş) Rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.

Haberin Devamı

İyi Cüceler Kitabevi, Caddebostan Plajyolu Sk. Selen Apt. 6A Caddebostan / İstanbul

Tel: 0216 385 91 11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder