Spor Grubumuz belli oldu

Grubumuz belli oldu

Paylaş
Grubumuz belli oldu

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın grup eleme maçlarının kuraları Varşova'da çekildi. İşte rakiplerimiz...

Polonya ve Ukrayna’nın 2012 yılında ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası'nın grup eleme maçlarının kuraları Polonya'nın başkenti Varşova'da çekildi. İşte Türkiye'nin grubu:

A GRUBU

Azerbaycan
Kazakistan
Belçika
Avusturya
TÜRKİYE
Almanya

VE DİĞER GRUPLAR

B Grubu

Andorra
Ermenistan
Makedonya
İrlanda
Slovakya
Rusya

C Grubu

Faroe Adaları
Estonya
Slovenya
Kuzey İrlanda
Sırbistan
İtalya

D Grubu

Lüksemburg
Arnavutluk
Belarus
Bosna Hersek
Romanya
Fransa

E Grubu

San Marino
Moldova
Macaristan
Finlandiya
İsveç
Hollanda

F Grubu

Malta
Gürcistan
Letonya
İsrail
Yunanistan
Hırvatistan

G Grubu

Karadağ
Galler
Bulgaristan
İsviçre
İngiltere

H Grubu

İzlanda
Kıbrıs Rum Kesimi
Norveç
Danimarka
Portekiz

I Grubu

Liechtenstein
Litvanya
İskoçya
Çek Cumhuriyeti
İspanya

Maçlar ne zaman?

Eleme maçları Eylül 2010 ve Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma-cumartesi ya da salı günlerinde oynanacak. Elemeler sonrası gruplarını ilk sırada bitiren takımlar ile en iyi puana sahip ikinci, ev sahibi Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılma hakkı kazanacak.

Diğer 8 ikinci ise aralarında 11-12 ve 15 Kasım 2011’de baraj maçları yapacak ve kupaya katılacak olan son 4 takım belli olacak. Finaller ise 8 Haziran 2012’de başlayacak ve 1 Temmuz 2012’deki final maçıyla son bulacak.

HİDDİNK TÜRKİYE İÇİN İDEAL

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, güzel bir gruba düştüklerini belirterek “Favori gösterilebiliriz. Türkiye ile yapacağımız maçlar çekişmeli geçecek” dedi.

Avusturya Teknik Direktörü Constantini ise “Bu grubun lideri Almanya, ikincisi Türkiye olacaktır. Türkiye’nin en büyük avantajı tabii ki seyircisi. Tribünleri görüyorum, futbolcular orta sahayı geçince Türkler ayağa kalkıyor” yorumunu yaptı.

Belçika’nın hocası Advocaat da “Almanya tabii ki favori. Ancak diğer takımların da şansı var. Bu arada Türkiye’nin hocası kim? Hiddink’in ismi geçiyor. O görev için ideal” diye konuştu.

MÜZESİ KUPA DOLU

Milli Takımımız’ın bulunduğu grubun seribaşı ekibi Almanya, Dünya Kupası’nı 3 (1954, 1974, 1990) ve Avrupa Kupası’nı (1972, 1980 1996) ise 3 kez müzesine götürerek büyük bir başarıya imzasını attı. İsviçre ve Avusturya’nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde A Milli Takımımız’ı 3-2’lik skorla eleyen Almanya, finalde İspanya’ya 1-0 mağlup oldu ve Avrupa 2’ncisi oldu. Joachim Löw’ün çalıştırdığı ve 4-4-2 dizilişinde sahaya çıkan Almanya’nın ideal 11’i şöyle: Rene Adler - Serdar Taşçı, Friedrich, Mertesacker, Lahm - Schweinsteiger, Rolfes, Ballack, Mesut - Klose, Gomez. Almanya FIFA sıralamasında 6’ncı sırada yer alıyor.

EN ÖNEMLİ KOZU DEMBELE

BBeellççiikkaa ile 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde İstanbul’da 1-1 berabere kalmış, rakip sahada 2-0 boyun eğmiştik. Belçika’nın en önemli başarıları, 1986 Dünya Kupası’nda dördüncülük ve 1980 Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik. İdeal 11'i şöyle:Gillet - Swerts, Van Buyten, Vermaelen, Lombaerts - Vertonghen, Fellaini, Kompany - Mpenza, Dembele, Mirallas.

JANKO’NUN ŞAKASI YOK!

2008 Avrupa Şampiyonası’na ev sahibi kontenjanından katılan ve ilk turda elenen Avusturya’nın en önemli başarısı 1954 Dünya Kupası’nda elde ettiği üçüncülük. FIFA sıralamasında 61’inci olan Avusturya’nın dikkat edilmesi gereken golcüsü ise Marc Janko. İdeal 11’i şöyle: Payer - Dragovic, Schiemer, Ulmer, Pogatetz - Yasin, Beichler, Veli, Prager - Walliner, Janko.

KAZAKLARA 2 MAÇTA 10 GOL

2006 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde karşılaştığımız Kazakistan’a adeta gol yağdırmıştık. İstanbul’da 4-0’lık skorla devirdiğimiz Kazaklar’ı rakip sahada ise 6-0 mağlup etmiştik. Bu sonuç aynı zamanda Kazakistan’ın Avrupa’daki en farklı yenilgisi olarak tarihe geçti. Alman teknik direktör Bernd Storck’un çalıştırdığı Sarı-Mavili ekip, FIFA sıralamasında 123’üncü. Kazakistan’ın ideal 11’i ise şöyle: Mokin - Kirov, Abdulin, Kislitsyn, İrismetov - Skorykh, Baltiev, Kukaeev, Karpovich - Averchenko, Nusserbayev.

ZAYIF HALKA AZERBAYCAN

A Grubu’nda Kazakistan’la birlikte en zayıf takım olarak Azerbaycan dikkat çekiyor. Alman teknik direktör Berti Vogts’un çalıştırdığı Lacivert- Beyazlı takımın kadrosunda önemli yıldız oyuncu yok. FIFA sıralamasında 114’üncü olan Azerbaycan’ın en tecrübeli oyuncusu ise 56 kez milli formayı giyen, bir dönem Sivasspor’da da oynayan Rashad Sadıgov. Azerbaycan’ın ideal 11’i ise şöyle: Agayev - Malikov, Abishova, Shukurov, Levin - Sadıgov, Javadov, Chertoganov, Abasov - Mammadov, Medvedev.

3

Haberin Devamı