Gündem Grup Yorum konserine polis müdahalesi

Grup Yorum konserine polis müdahalesi

Paylaş
Grup Yorum konserine polis müdahalesi

Valiliğin yapılmasına izin vermediği Grup Yorum konserine gelen gruplara polis müdahale etti. Müdahale sırasında boyalı mermi de kullanıldı. Emniyet 54 kişinin gözaltına alındığını açıkladı

Bakırköy'de İstanbul Valiliği tarafından iptal edilen Grup Yorum konserine yapılan çağrı sonrası gelmek isteyenlere polis izin vermedi. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, metro ve metrobüs girişlerini tutarak alana gelenlerin geçişine izin vermedi. Havada bir polis helikopteri de görev yaparken, polis ikaz sonrası dağılmayan gruplara boyalı mermiyle müdahale etti. Müdahale sırasında gözaltına alınanlara plastik kelepçe takıldı. Polisin bekleyişi ise devam ediyor.

Haberin Devamı

POLİS SABAH SAATLERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Valiliğin kararına rağmen konserin yapılacağı yönündeki çağrılarıyla yapılması üzerine konser alanı olan Bakırköy Halk Pazarı ve çevresinde polis sabah saatlerinden itibaren sıkı önlem aldı. Bakırköy Adalet Sarayı'nın yanındaki konser alanına giden bazı yollar tamamen, bazı yollar da kısmen trafiğe kapatıldı. Konserin yapılacağı alanın girişlerine polis bariyerleri konuldu.

VALİLİĞİN YAZISI

Valiliğin konser organizatörlerine gönderdiği tebligatta, "Bahse konu etkinliğin toplumun tepkisine yol açarak infial uyandırabileceği, kitlesel tepki ve provokatif eylemlere mahal verebileceği şeklinde duyumlar alınmıştır. Kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi uyarınca konser düzenlenmesi uygun görülmemiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer29520","29520","201504","29520-.jpg","1", "0","İstanbul'da Grup Yorum gerginliği");



EMNİYET: 54 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Grup Yorum konseri için eylem yapanlardan 54 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Emniyet'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:
"12.04.2015 tarihinde Bakırköy ilçesinde Grup Yorum tarafından yapılması planlanan konser; İstanbul Valiliği'nce, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi uyarınca uygun görülmemiştir. İstanbul Valiliği'nin aldığı kararı tanımadıklarını beyan eden bazı gruplar, Bakırköy'de eylem yapma çağrısında bulunmuşlardır.
Bakırköy İlçesine gelen gruplar barikatlar kurarak tedbir alan görevlilerimize ve çevreye taş, havai fişek ve molotoflarla saldırmıştır. Yapılan tüm ikazlara rağmen kanunsuz eylem yapan gruplara müdahale edilmiş, yapılan müdahalelerde 54 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 65 adet molotofkokteyli ile 16 adet havai fişek bataryası ele geçirilmiştir."

Sinan BİLGİLİ - Erhan TEKTEN/İstanbul/DHA