Spor G.Saray'a ULEB'de dişli rakipler

G.Saray'a ULEB'de dişli rakipler

Paylaş
G.Saray'a ULEB'de dişli rakipler

ULEB Eurocup'ta tur atlayan Galatasaray Cafe Crown'ın rakipleri, İspanya'dan Power Electronics Valencia ve Rusya'dan Unics Kazan'ın ve İsrail'den Hapoel Jerusalem oldu

J Grubu’nda mücadele edecek. Galatasaray’ın son 16’daki maçları 26 Ocak’ta başlayacak.

POWER ELECTRONICS VALENCIA
ULEB Eurocup (B) Grubu’nda oynadığı altı maçtan beş galibiyet çıkarmayı başaran Power Electronics Valencia, Galatasaray Cafe Crown’ın gruptaki en ciddi rakiplerinden.

1998 İspanya Kral Kupası’nda Festina Joventut’u yenerek ilk büyük kupasını kazanan Valencia, Saporta Kupası’nı 1999 (Benetton) ve 2002 (Siena) yıllarında finalde kaybetti. İspanyol temsilcisinin hasreti, 2002-03 sezonunda elde edilen ULEB Kupası ile sona erdi.

17 haftası geride kalan 2009-10 İspanya Basketbol Ligi’nde 4. sırada (12 G-5 M) bulunan PE Valencia’nın ULEB Eurocup’taki en skorer oyuncusu, maç başına 12,8 sayı ile oynayan Nando de Colo.

HAPOEL JERUSALEM

Aris, KK Zadar ve BC Siauliai takımlarının yer aldığı C Grubu’nu 3 galibiyet-3 mağlubiyet ile lider Aris’in ardından ikinci sırada bitiren Hapoel Jerusalem, tarihinde altıncı defa Avrupa kupalarında mücadele ediyor.

Hapoel Jerusalem, 2003-04 sezonunda ULEB Cup Finali’nde Real Madrid’i mağlup ederek kendi özelinde tüm zamanların en başarılı derecesini elde etmişti.

2005 yılında İsrail asıllı Rus milyarder Arcadi Gaydamak tarafından satın alınan H. Jerusalem, dört ABD’li oyuncu Tamar Slay, Roger Mason Jr, Horace Jenkins, Mario Austin ve İsrailli yıldız Meir Tapiro’lu kadrosuyla İsrail Ligi’nde üst üste iki sezon final oynamasına karşın, Maccabi Tel-Aviv’e üstünlük kurumamıştı.

UNİCS KAZAN

DKV Joventut, Beşiktaş Cola Turka ve Telekom Bonn’un yer aldığı (D) Grubu’nu 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile tamamlayan Rusya temsilcisi UNICS Kazan, ULEB Eurocup’ın en büyük favorilerinden biri.

Sekiz haftası geride kalan 2009-10 Rusya Basketbol Ligi’nde 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle lider CSKA Moskova (8-0) ile Khimky (6-2) takımlarının arkasında üçüncü basamakta yer alan UNICS Kazan’ın en büyük yıldızı Marko Popovic.

Kariyeri şampiyonluklarla dolu olan Hırvat oyun kurucu, ULEB Eurocup’ta maç başına bulduğu 20,0 sayı ve 4,7 asist ile her iki kategoride de takımının liderliğini yapıyor. Hırvat pivot Kresimir Loncar, 15 sayı ve 6,5 ribauntluk ortalamasıyla rakipler için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

İki sene ara verdiği basketbola 2009 yılında Unics Kazan ile geri dönen 36 yaşındaki Litvanyalı efsane Saulius Stombergas ise artık daha çok kenardan gelerek oyuna katılıyor.

2

Haberin Devamı