Ekonomi GTB'den mesleki yeterlilik sınavı

GTB'den mesleki yeterlilik sınavı

Paylaş
GTB'den mesleki yeterlilik sınavı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle düzenlediği mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının ikincisini gerçekleştirdi

Meslek yeterlilik belgesi almak isteyen 4 makine bakımcısı teorik sınava, 2 makine bakımcısı ise uygulama sınavına tabi tutuldu. Gaziantep Ticaret Borsası, MEYBEM iş birliğiyle sürdürdüğü belge zorunluluğunun bulunduğu mesleklerde, mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının ikincisini başarıyla gerçekleştirdi.

GATEM bölgesinde bulunan Antepsan Kuruyemişte düzenlenen sınava, mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen 6 makine bakımcısı katılım gösterdi. MEYBEM gözetmeninin eşlik ettiği sınavlarda makine bakımcılarının 4´ü teorik, 2´si ise uygulama sınavına tabi tutuldu. Mesleki yeterlilik sınavına seviye 3'ten giren adaylara yapılan sınavlarda meslekleriyle ilgili uygulamalı sorular sorularak, iş kabiliyetleri ve bilgi birikimleri değerlendirildi. 10 gün sonra açıklanacak sınav sonuçlarında başarılı olan katılımcılara, mesleki yeterlilik belgesi verilecek.


'YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ'


MEYBEM ile iş birliğinde sürdürdükleri ikinci mesleki yeterlilik belgelendirme sınavını da başarıyla tamamlandıklarını kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "MEYBEM ile bu alanda iş birliği protokolü imzalayan Türkiye'deki ilk borsaydık ve yaklaşık 2 ay içerisinde ikinci mesleki yeterlilik sınavımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde farklı meslek gruplarında yer alan üyelerimizden gelen talepleri de değerlendirerek belgelendirme sınavlarımıza yenilerini ekleyeceğiz" dedi.


Haberin Devamı