Gündem Guantanamo bize vız gelir

Guantanamo bize vız gelir

Paylaş
Guantanamo bize vız gelir

'Balyoz' soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 102 askerden biri olan emekli Korgeneral Engin Alan, “Biz hapisten korkmayız, Guantanamo vız gelir, gider orada da yatarız. İstanbul işgal edildiğinde Atatürk 'Geldikleri gibi giderler' demişti. Ben de öyle diyorum” diye konuştu

28 MUVAZZAF GENERAL VAR

Haberin Devamı

Darpe planı olduğu iddia edilen ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında 102 asker hakkında yakalama emri çıkarılmıştı. Bu askerlerden 28’i muvazzaf, 17’si emekli olmak üzere 45’i general. Komutanların birçoğu yarın ve öbür gün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gidip teslim olacak. Ancak komutanlar çıkarılan yakalama kararına tepkili.

TERÖRİST HAPİSHANESİ

Emekli Korgeneral Engin Alan, “Guantanamo’da yer varsa oraya da gideriz. Atatürk İstanbul işgal edildiğinde ‘Geldikleri gibi giderler’ demişti. Şimdi ben de aynısını söylüyorum” dedi. Amerika, 11 Eylül saldırısından sonra yakaladığı teröristleri Küba’daki Guantanamo Üssü’ne hapsetmişti. Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de, “Biz kanundan kaçmadık. Ama kanuna saygı duyup duymama konusunda çekincem var” dedi.

Haberin Devamı