Dünya Guatemala 7,4 ile sallandı

Guatemala 7,4 ile sallandı

Paylaş
Guatemala 7,4 ile sallandı

Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da dün meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 48'e yükseldiği bildirildi

Devlet Başkanı Otto Perez Molina, yerel saatle sabah 10.35’te meydana gelen depremin San Marcos eyaletinde 40, Quetzaltenango eyaletinde ise 8 kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğunu açıkladı.

Geniş bir alanı etkileyen, Guatemala’nın 22 eyaletinin hepsinde hasara neden olan ve 965 kilometre kuzeydoğudaki Meksika’da bile hissedilen depremde yüzlerce kişinin yaralandığı ve en az 100 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Çok sayıda evin yanı sıra adalet sarayı, polis karakolu ve bir alışveriş merkezinin yerle bir olduğu San Marcos eyaleti, depremden en çok etkilenen eyalet oldu.

Genellikle Mam etnik grubundan yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı eyaleti ziyaret eden Perez, hükümetin depremde yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerini üstleneceğini söyledi.

San Marcos eyaletine arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına yardımcı olmaları için 2 bin askerin gönderildiğine işaret eden Perez, yaralı 150 kişinin de hava yoluyla San Marcos’tan tahliye edildiğini ifade etti.

Altyapı Bakanlığı, eyaletin batısındaki yolların depremin ardından meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle hala kapalı olduğunu ve yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Merkez üssü başkent Guatemala’nın 160 kilometre güneybatısındaki Champerico kentinin 24 kilometre açığında olan ve denizin 32 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin, Guatemala’da 1976 yılında 23 bin kişinin ölümüne neden olan depremden bu yana en şiddetli sarsıntı olduğu belirtildi.

AA

Haberin Devamı