Bilim - Teknoloji Güç artık Apple'ın elinde!
Paylaş
Güç artık Apple'ın elinde!

Mahkemenin verdiği bu karar, Apple'ı Android karşısında çok avantajlı bir konuma getirdi!

ABD Patent ve Marka Ofisi'nin (USPTO) Haziran ayında verdiği bir karar, Apple'ın "lastik bant" patent iddialarının çoğunu geçersiz kılarak firmaya sert bir darbe vurmuştu. Ancak son karar üzerinde yeni yapılan incelemeler, Apple'ın Samsung'a karşı ilk federal davasında ileri sürdüğü (Apple'a jüri kararıyla 1 milyar dolar ödenmesini gerektiren) '19 numaralı savının haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

USPTO'nun bu son kararı, Apple için büyük bir zafer niteliğinde çünkü Apple'ın 7.479.949 numaralı ABD patent iddialarının geçerli olduğuna hükmediyor. Sözkonusu patentte çeşitli grafiksel arayüz hareketleri anlatılıyor. Buna göre modern bir dokunmatik ekrandaki kaydırma, çekme gibi hareketlerin hepsi Apple'ın kontrolün altında.

Apple elbette ki bu dokunmatik ekran hareketlerini icat etmedi, benzer işlevler eski dirençsel ekranlarda da mevcuttu - ancak şu anki ABD teknoloji patentleri, yeni türdeki bir donanımda işlevleri tekrar patentlemenize izin veriyor.

Bu kararın ardından şu anki tüm Android üreticileri, Apple'ın patentini çiğner hale düşmüş sayılıyorlar. Yani Apple artık ABD'de Sa >CHIP Online

Haberin Devamı