Ekonomi Güç kavgası var gibi bu gerginlik bitmeli

Güç kavgası var gibi bu gerginlik bitmeli

Paylaş
Güç kavgası var gibi bu gerginlik bitmeli

Hükümet, yargı ve asker üçgeninde yaşananların bir güç kavgası olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Sorunları diyalog yoluyla aşmalı ve asıl gündemimize odaklanmalıyız” dedi

GÜNDEME ODAKLANMALIYIZ

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, hükümet, yargı ve asker üçgeninde yaşananların bir güç kavgası varmış gibi göründüğünü söyledi.

Boyner, “Sorunları diyalog yoluyla aşmalı ve asıl gündemimize odaklanmalıyız” dedi. Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra bir açıklama yapan Ümit Boyner şöyle konuştu:

GÜL UZLAŞTIRICI OLSUN

Türkiye kritik dönemde olmasına karşın, enerjisini yanlış şeylere harcıyor. Gerginlik bitirilip, demokratikleşme sağlanmalı ve büyüme ile istihdam için çalışmalar yapılmalı. Uzlaşmaya ve ortamı yumuşatmaya ihtiyacımız var. Seçime kadar gerginliği azaltacak düzenlemeler yapılmaması durumunda yeni bir 10 yıla daha ekonomi ve demokrasi açısından zayıf girmekten korkuyoruz. Gül’ün, uzlaşıcı kimliği ile gerginliğin azalmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

SİZDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR BEKLİYORUM

Bülent Arınç heyeti kabulünde TÜSİAD’ın itibarlı bir kuruluş olduğunu belirterek, “Bu kuruluşun Türkiye’nin meseleleri konusunda özenli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Pek çok rapor hazırladılar. Bunların çok azı hayata geçti. Umarım bu dönemde sizin de cesaretinizle Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda yaptığınız çalışmaları gözden geçiririz. Bundan sonra belki çok daha güncel, çok daha acil konular üzerinde görüşmeler yaparız” dedi.