Hakan Çelik Güç ve güzellik bir arada
HABERİ PAYLAŞ

Güç ve güzellik bir arada

Haberin Devamı

Lüks ve prestij dendiğinde akla gelen ilk markalardan olan Alman BMW, sadece binek otomobiller sınıfında değil arazi araçları kategorisinde de yıllardır X5 modeliyle başarılı sonuçlar elde ediyor. Kısa süre önce yenilenen BMW, Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan uluslararası test sürüşüyle tanıtıldı. Amerika’da üretilen ve buradan Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünya pazarlarına gönderilen BMW X5, özellikle yeni teknolojileriyle dikkati çekiyor. Motorları güçlendirilen ve yakıt tüketimi azaltılan yeni X5’ler, haziran ayından itibaren 110 bin euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’ye ithal edilecek. Alman tasarımcılar, BMW X5’in büyük beğeni toplayan ana hatlarına dokunmadan, daha çok küçük değişiklikleri yapmakla yetinmişler. Buna karşın aracın konfor düzeyi, yol tutuşu, motorları mükemmel seviyeye ulaştırılmış.
Hem arazide hem de asfalt yol koşullarında etkileyici bir sürüş zevki sunan BMW X5’in dizel ve benzinli motorları var. Türkiye’de en popüler olan 3.0 litrelik dizel modelin gücü 302 beygire ulaşmış. Tork değeri artan, buna karşın yakıt tüketimi azalan bu rakipsiz motor kullanıcısına ‘Daha fazlasına ihtiyaç yok’ dedirtiyor.

3.16 yok satıyor

X5’in direksiyon sistemi çok iyi çalışıyor. 2110 kilogramlık dev araç, en dar sokaklardan bile küçük bir otomobil çevikliğiyle çıkıyor. Yüksek oturma pozisyonu, tok ve kaliteli koltuklar, kadınların da rahatlıkla kullanabilmesi için planlanmış kusursuz ergonomik özellikler insanı etkiliyor. X5’in Amerika’daki lansmanına katılan Borusan Otomotiv BMW Pazarlama Müdürü Fatma Tüker, ilk etapta 200 dolayında X5 satmayı hedeflediklerini söyledi. Tüker, kısa süre önce pazara sunulan otomatik vitesli 1.6 litrelik 3 Serisi’nin de büyük ilgi gördüğünü ve müşterilerin yoğun talepleri karşısında araç temin etmekte güçlük çektiklerini anlattı.

Dacia Duster şaşırtan fiyatıyla Türkiye’de
Renault teknolojisini kullanan Dacia’nın arazi araçları sınıfındaki ilk gerçek temsilcisi Duster, 29 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Yüksek fiyatlı arazi araçlarına ulaşamayan tüketici kitlesinin beklentilerini karşılamayı hedefleyen Dacia Duster’in dört çekerli modeli ise 35 bin 990 TL’ye satılıyor.
Dacia’nın Fas’ta yapılan uluslararası lansmanında konuşan Dacia Türkiye Marka Direktörü Orhan Çetin, Duster’ın fiyatı ve sağlamlığıyla Türkiye’deki arazi araçları segmentinde sarsıntı yaratacağını söyledi. Mart ayında satışa sunulan Dacia Duster’ın Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü ifade eden Orhan Çetin, artan talebi karşılamak için daha çok araç bulmaya çalıştıklarını anlattı. Renault ve Nissan’dan ortak teknolojiler kullanan Duster, Avrupa pazarında da yoğun ilgi görüyor. Duster’ın 1.6 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel motorları bulunuyor.

KIA’lar Anadolu yollarında
KIA, ‘Test edin, hissedin, eğlenin’ sloganıyla, yenilenen ürün gamını tanıtmak amacıyla 24 Nisan’da yola çıktı. Türkiye’ de yedi ilde düzenlenecek ve 6 Haziran tarihine kadar devam edecek ‘KIA Show 2010’ etkinlikleri ile katılımcılar, KIA markasının binek araç ürün gamında bulunan modelleri ile tanışma ve araçları test etme imkanı bulacaklar. KIA Show 2010 etkinlik alanlarında KIA’nın henüz pazara sunulmamış olan Yeni Sorento ve Venga modelleri de ilk kez sergilenecek. KIA Show 2010, sırasıyla Gaziantep, Adana, Antalya, Denizli, İzmir ve Bursa illeri ile devam edecek.

Fiesta Avrupa’nın lideri
Bu yılın ilk üç ayında Türkiye pazarında 2878 adetlik satış rakamı ile sınıfında lider olan Fiesta, Avrupa’da da aynı dönemde toplam 140.496 adetlik satış hacmine ulaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 21.7 artırmayı başaran Fiesta, Avrupa’nın tüm sınıflarda en fazla tercih edilen model oldu.
Ford Fiesta’nın başarısını değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Kısa bir süre önce Türkiye’de tanıtımını yaptığımız Fiesta Sport ile yoğun talep gören Fiesta ailesine taze bir güç katmıştık. Fiesta ailesi Türkiye’de olduğu gibi Avrupa pazarında da büyük beğeni kazanıyor.
2009’da uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sırasında müşteri taleplerine yetişemeyen ve yılı sınıfının en fazla tercih edilen ikinci 5 kapılı modeli olarak kapatan Fiesta, hak ettiği liderliği 2010 yılında hem Türkiye’de hem Avrupa’da kazandı” dedi.

1.6 dizel Octavia 40 bin TL
Skoda’nın en çok tercih edilen modeli Octavia yeni dizel motor seçeneği ile showroomlardaki yerini aldı. Octavia dizel motor seçeneği 1.6 TDI Common Rail düşük yakıt tüketimi ve sessiz çalışma özelliği sağlayan teknolojiyle donatıldı.
Bugüne kadar 13 bin 500 adetten fazla satarak kullanıcılarının beğenisini kazanan Octavia, 1.6 TDI seçeneğiyle birlikte aynı zamanda 7 ileri DSG şanzımanı ile de kesintisiz bir sürüş keyfi sunuyor. Yüce Auto güvencesiyle ithal edilen Octavia 1.6 TDI CR’ın anahtar teslimi satış fiyatı 39 bin 990 TL’den başlıyor.

170 beygirlik MiTo çok farklı
İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun lüks küçük sınıftaki temsilcisi Alfa Romeo MiTo’nun 1.4 litre 170 HP’lik Multiair TBi motorla donatılmış ‘Quadrifoglio’ (Dört yapraklı yonca) versiyonu, 24 bin 950 euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu.
İtalyan markanın ‘Dört yapraklı yonca’ logosunu taşıyan efsane modellerinin en yenisi unvanına sahip Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde, sportif nitelikte zengin standart donanımı, daha çevik şasi yapısına, 6 ileri vitesli manuel şanzımanı ve dinamik süspansiyon sistemiyle farkını ortaya koyuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder