Spor Güiza düş kırıklığı yarattı

Güiza düş kırıklığı yarattı

Paylaş
Güiza düş kırıklığı yarattı

Fenerbahçe'de Daniel Güiza, Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig şampiyonluklarının kaçırıldığı sezonda düş kırıklığının en büyük ismi oldu

Sarı-lacivertli ekibe "İspanya Gol Kralı" unvanıyla geçen sezon transfer edilen Güiza, ilk sezonunun ardından bu sezon da beklenen çıkışı yapamadı.

Attığı gollerden çok, değerlendiremedikleriyle konuşulan, sezon içindeki bir çok maçta taraftarların büyük tepki gösterdiği İspanyol futbolcu, kötü noktalanan sezonun ardından, ülke milli takımının Güney Afrika’daki Dünya Kupası kadrosundan da çıkarıldı.

Fenerbahçe formasıyla 94 resmi maça çıkarak 34 gole imza atan Daniel Güiza, maç başına 0,36 gol ortalamasıyla düşük bir ortalama tutturdu. Güiza’nın

LİGDE İKİ SEZONDA DA 11’ER GOL ATTI

İspanya Ligi’nde 2007-2008 sezonunda 27 gol atarak gol krallığı tacını takan Daniel Güiza, Fenerbahçe’de ligde iki sezonda bu gol rakamına ulaşamadı.

Sarı-lacivertli ekipteki ilk sezonunda (2008-2009) ligde 11 gol atan İspanyol forvet, bu sezonu da aynı gol sayısıyla geride bırakarak, toplamda 22 gole ulaştı.

AVRUPA’DA DA KAYIP

Güiza, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 20 Avrupa kupası mücadelesinde de kendisini gösteremedi. Sarı-lacivertli takımın bu sezon mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde grup ve 32’ler turundaki maçlarda gol atamayan Güiza, eleme turunda 3 gol kaydetti.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi elemesinde 1 golü bulunan İspanyol futbolcu, grup maçlarında 2 gol kaydetmişti.

Haberin Devamı