Coşkun Türk Güiza sırtladı
HABERİ PAYLAŞ

Güiza sırtladı

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçından akılda kalan tek şey Daniel Güiza’nın attığı mükemmel gol olacak. Çünkü iki takım adına Güiza’nın golü hariç net bir fırsat, güzel hareket yoktu dün gece. Geldiği günden beri yazarlar tarafından sıkça eleştirilen -ki buna ben de dahilim- Güiza görmeye alışık olmadığımız mükemmel bir gol attı.
İspanya’da kral olurken böyle bir gol attı mı bilmiyorum ama jeneriklere girecek bir golle takımına 3 puan kazandırdı. Attığı gol bir yana sahada oynayan bütün futbolcular içinde en hırslısı, en çok mücadele edeni de Güiza’ydı. 2 maçlık cezasını tamamlayan, Alex ise etkisiz elemandı.
Gaziantep karşısında kötü oynama haklarından birini kullandı herhalde. Emre son haftalarda takımın en iyisi. Ancak en agresifi de aynı zamanda. Hakem Müftüoğlu kötü niyetli olsa Emre’yi daha ilk yarıda iki sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderirdi.
Bunu gören Daum, ikinci yarıda Emre’yi oynatmadı. Daum’un bu tercihi maç 1-0 Fener’in lehine bittiğine göre doğru kabul edilebilir. Çünkü Sami Yen’nde Fener’in Emre’ye çok ihtiyacı olacak. Gaziantep maçı vasat da oynansa kazanılarak şampiyonluk yarışına devam
Ancak Fener’in derbiyi kazanması için Gökhan Gönül’ün eski formda günlerine dönmesi, Andre Santos’un Brezilya Milli Takımı’ndaki kimliğine bürünmesi, Emre’nin hırslı ama soğukkanlı olması, Alex’in gol yollarında inisiyatif alması, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı’nın kora kor mücadele etmesi ve Güiza’nın en azından dün geceki gibi mücadele etmesi şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder