Spor Güiza ülkesine dönüyor

Güiza ülkesine dönüyor

Paylaş
Güiza ülkesine dönüyor

Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Daniel Güiza, Getafe yolunda

Getafe'nin sportif direktörü Toni Muñoz, Radyospor'dan Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Daniel, kesinlikle transfer etmek istediğimiz bir oyuncu. Onu buraya getirmek için çalışıyoruz. Transferini mümkün kılmak için değişik formülleri kullanacağız; ama şu anda size Daniel'i 'kesin olarak transfer edeceğiz' diyemem" diye konuştu.

ARAPLAR, GETAFE'YE ÇOK YATIRIM YAPTI

Güiza'nın transferi konusunda Getafe'nin bu sezon geçen yaz yaşadığı yüksek maliyet sorununu yaşaması beklenmiyor. Bunun birinci nedeni, Madrid kulübünün Dubaili Arap sahiplerinin sağladıkları para kaynağı. "Team Dubai" isimli grup öyle güçlü bir konumda yer alıyor ki takımın ismi "Getafe Team Dubai" olarak değiştirdi ve logosunu da buna göre yeniden dizayn etti.

6-7 MİLYON EURO KARŞILIĞINDA TRANSFER GERÇEKLEŞEBİLİR

Ayrıca Fenerbahçe'nin, Niang'ın varlığı, Emenike'nin transferi ve Semih'in sözleşme yenilemesi nedeniyle, ekonomik açıdan, Güiza'nın transferinde daha esnek davranması ve bonservis bedeli olarak 6-7 milyon Euro civarında bir fiyat belirlemesi bekleniyor. Fenerbahçe, Güiza'yı 12 milyon Euro satış bedeli karşılığında renklerine bağlamıştı.

FENERBAHÇE'DEN YILDA 3.5 MİLYON EURO ALIYOR

Sarı-lacivertli takımla 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan İspanyol futbolcu, yılda 3.5 milyon Euro garanti para kazanıyor. Golcü futbolcunun satışı, Fenerbahçe'ye belli bir para kazandırmakla birlikte kasasından 3 buçuk milyon euronun çıkmasını da engelleyecek. Bu açıdan değerlendirildiğinde Güiza'nın Getafe'ye transferinin yüksek olasılık olduğu görülüyor.

GUIZA, GETAFE'YLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SAKLAMADI

Daniel Güiza, tatilini geçirdiği Sanlucas'ta İspanyol basınına açıklama yapmış, Fenerbahçe'ye veda sinyali vermişti.

"Fenerbahçe'deki durumuma baktığımda artık forma şansı göremiyorum. Sezon başlamadan satılmam herkes için en mantıklı çıkış olacaktır" diyen Güiza, Getafe'yle görüştüğünü kulüplerin anlaşması durumunda transferin gerçekleşeceğini söylemişti.

Haberin Devamı