Siyaset Gül: Ben fikrimi söyledim
Paylaş
Gül: Ben fikrimi söyledim

Cumhurbaşkanı Gül, Van Bağımsız Milletvekili Tuğluk ile 9 BDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlanmasının, gerilimi arttıracağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlanmasının, gerilimi arttıracağı iddialarının hatırlatılması üzerine, bu konudaki görüşlerini TBMM'nin açılışında yaptığı konuşmada ifade ettiğini belirterek, ''Bunlar Meclis'e gelir, Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak, herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerim, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim'' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, 1 Ekim'de Meclis'in açılış töreninde Genel Kurul'a hitaben yaptığı konuşmada, BDP'li milletvekillerinin teröristlerle buluşmasını şu sözlerle değerlendirmişti:

"Hepimiz bu Meclis çatısı altında yaptığımız, 'Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini' koruma yeminine sonuna kadar sadakat göstermeliyiz. Terör ile demokrasi hiçbir ahvalde kol kola gezemez. Terörün kucaklanmasına, övülmesine ve meşru gösterilmesine müsamaha eden bir demokrasi de dünya üzerinde mevcut değildir. Terörle mücadelede en büyük silahımız demokrasidir. Son dönemde artan terör saldırıları ve can kayıpları nedeniyle en ufak bir karamsarlığa düşmemeliyiz. Evet, terör şiddetini artırmıştır. Ancak unutmayalım ki ülkemizin demokratik standartlar, ekonomik gelişmişlik, siyasi istikrar ile askeri ve yumuşak güç bakımından belki de Cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşadığı da bir vakıadır."

Haberin Devamı

>> ARINÇ: 'TAAMMÜDEN SUÇ' İŞLİYORLAR