Siyaset Gül: Bütün gayretleri takdir etmek lazım
Paylaş
Gül: Bütün gayretleri takdir etmek lazım

Cumhurbaşkanı Gül, Gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Bütün gayretleri takdir etmek lazım" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasına ilişkin "Bütün gayretleri takdir etmek lazım. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci dolayısıyla bunları başka gözle görmemek gerekir. Görevini yapan insanlar" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Karabük’teki Ramsey Fabrikası’nı ziyaret etti.

Fabrikadaki incelemelerinin ardından gazetecilerin Suriye’de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün gayretleri takdir etmek lazım. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci dolayısıyla bunları başka gözle görmemek gerekir. Görevini yapan insanlar. Her şey tam tamamlanmadan bir şey söylemek doğru olmaz ama iyi gelişmelerin olduğunu takip ediyoruz. Bu kadarını söyleyeyim, henüz kesin bir şey söylemek doğru değil" dedi.

Cüneyt Ünal serbest bırakılması için girişimde bulunan milletvekillerinin davranışının takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Gül, "Sayın milletvekillerinin hepsinin gayretleri gerçekten çok takdir edilecek çalışmalardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendisini takip eden gazetecilere, arkadaşları Ünal ile ilgili iyi haber almaları temennisinde bulunan Gül, Ünal’ın ailesiyle görüşüp görüşmediği sorusuna da "Yok, benim görüşmem yok, ama bana bilgileri devamlı veriyorlar, şimdi birazcık daha bekleyin. Çünkü bazen acelecilik, olacak işleri olmaz yapar" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ramsey Fabrikası’ndaki incelemelerinin ardından karayoluyla Ankara’ya gitti.