Siyaset Gül devreye girdi
Paylaş
Gül devreye girdi

Cumhurbaşkanı Gül'ün, anayasa paketinde yer alan, kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne üniversite mezunu iki vatandaşı seçmesiyle ilgili bölüme itiraz ettiği ortaya çıktı

Yemekte fikir alışverişi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak dün bazı hukukçu ve siyaset bilimcileriyle ‘Çankaya Sofrası’nda bir araya geldi.

Yemeğe, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, eski Yargıtay Başkanı Osman Arslan, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, araştırmacı ve gazeteci Tarhan Erdem ve gazeteci Taha Akyol katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz’un hazır bulunduğu yemeklik toplantı iki saat sürdü.

‘Yetkilerin azaltılsın’

Zeytinyağlı kereviz dolması, etli patlıcanlı parmak börek, lagos şiş, Akdeniz yeşillikleri salatası ve limon parfe ikram edilen yemekte dile getirilen fikirleri büyük bir dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, neredeyse hiçbir konu üzerine rengini belli etmedi.

İlk konuşmayı yapan Hikmet Sami Türk, anayasada cumhurbaşkanına aşırı yetkilerin verildiğini söyledi. Bu görüşe diğer katılımcıların yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül de destek verdi.

Bu yetkilerin azaltılması konusunda herkes mutabık kaldı. Gül sadece konuşmanın bu bölümünde, anayasa değişiklik paketinde Anayasa Mahkemesi’ne kendisinin üniversite mezunu iki vatandaşı atamasıyla ilgili bölüme itiraz ettiğini ve büyük olasılıkla taslaktan çıkarıldığını vurguladı.

Haberin Devamı