Siyaset Gül: Kaddafi bir an önce görevi bırakmalı
Paylaş
Gül: Kaddafi bir an önce görevi bırakmalı

Gül: Kaddafi bir an önce görevi bırakmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Libya’daki bu gelişmenin kısa süre içerisinde kan dökülmeden neticelenmesi Türkiye için çok önemlidir. Bu açıdan da aslında Libya’yı şu anda yönetenlerin bir önce görevlerini bırakmaları bu işi kolaylaştıracak ve kendi ülkelerinin başkaları tarafından talan edilmesine de fırsat vermeyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Gül, Gana’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye’nin Libya’ya ilişkin kırmızı çizgisi nedir? Kontrolün NATO’ya geçmesi diyebilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Kuzey Afrika’daki Müslüman ülkelerde olup bitenler aslında temel hak ve özgürlüklerle ilgili bir konu. Türkiye olarak biz daima halkların özgürlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü hep savunmuşuzdur. Baskıcı rejimlerle baskıcı liderlerin daha uzun bir süre bugünkü dünyada yönetimde kalamayacaklarını açıkça her zaman söylemişizdir. Libya ile ilgili gelişmenin aslı budur. Dolayısıyla Libya’daki bu gelişmenin kısa sürede neticelenmesi, kan dökülmeden neticelenmesi Türkiye için çok önemlidir. Bu açıdan da aslında Libya’yı şu anda yönetenlerin biran önce görevlerini bırakmaları bu işi kolaylaştıracak ve kendi ülkelerinin başkaları tarafından talan edilmesine de fırsat vermeyecektir. Irak’ta olup bitenleri, Saddam’ın davranışlarını hatırlarsanız, bunlar bir şekilde tekrarlanabilir."

Haberin Devamı