Siyaset Gül: Şiddete başvuran kaybeder
Paylaş
Gül: Şiddete başvuran kaybeder

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YSK'nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının, adaylığını iptal etmesi sonucu yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Kesinlikle kimsenin şiddete başvurmaması lazım. Türkiye'de şiddetle hiçbir şey hallolmaz. Kim şiddete başvurursa kaybeder" dedi.

Gül, Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Anthony Patrick Francis Browne’i güven mektubunu sunmak üzere Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
Gül, kabul öncesinde gazetecilerin YSK’nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal etmesi kararından sonra yaşanan olaylar karşısında bir mesajı olup olmayacağına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kesinlikle kimsenin şiddete başvurmaması lazım. Türkiye’de şiddetle hiçbir şey hallolmaz. Kim şiddete başvurursa kaybeder. Halkta bunu asla tasvip etmez. Onun için herkesin kanunlar ve nizamlar çerçevesi içinde hareket etmesi gerekir. Ayrıca, müracaatlarla ilgili noksan belgeler varmış. Onlar da tamamlandığına göre artık problem olmaması gerekir."

Gül, Güneydoğu Anadolu bölgesi halkına yönelik bir mesajı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de "Günü geldiğinde seçimler olacak. Kimi istiyorlarsa ona göre oylarını kullanırlar" dedi. Bölge halkının şiddet yanlısı şeyleri asla tasvip etmemesi gerektiğini vurgulayan Gül, "Kimsenin buna meydan vermemesi gerekir. Bu kimse için iyi değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha sonra, Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Browne, Gül’e güven mektubunu sundu.