Dünya Gül'den özür için akşama kadar mühlet

Gül'den özür için akşama kadar mühlet

Paylaş
Gül'den özür için akşama kadar mühlet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik davranışla ilgili olarak, "İsrail sorumlularının, bu işi düzeltmelerini bekliyoruz" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde yapılan "7. e-Türkiye Ödül Töreni"nin ardından gazetecilerin İsrail’le yaşanan diplomatik krizle ilgili sorularını yanıtladı.

Gül, "Sayın Cumhurbaşkanım İsrail olayını merak ediyoruz. Büyükelçimize yapılan tavrı siz nasıl değerlendirdiniz?" sorusu üzerine, "Tabii ne yaptığını bilmez bir adamın yaptığı iş ama nihayetinde İsrail’i bağlar.

O bakımdan İsrail sorumlularının, bizim Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama çerçevesinde bu işi düzeltmelerini bekliyoruz. Bugün akşama kadar yaparlar yaparlar, yapmazlar ise Büyükelçi yarın gelir izahat verir. Sabah ilk uçakla Türkiye’ye gelir, istişarelere başlar" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "resmi uyarı yazısının ulaştığını" ifade etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün akşama kadar İsrail’in sorumluları bu işi düzeltirler. Akşama kadar süre verilmiştir" dedi.

"KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELERİ GEREKİR"

Gül, bir başka gazetecinin "Büyükelçi istişareler için mi çağrılıyor?" sorusunu da, "Önce Büyükelçi bilgilendirmek için gelir, sonra değerlendiririz" diye yanıtladı. Cumhurbaşkanı, "Düzeltme gelmezse maslahatgüzar seviyesine mi indirilir?" sorusu üzerine de "Değerlendirilir" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin "Bölgede diğer ülkelerle ilişkiler düzelirken İsrail ile ilişkilerde neden sorun yaşandığına" ilişkin sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Onların yaptıkları işe bakın. Onu İsraillilere sormak lazım. ’Niye kendinizi bu kadar bölgeden ve dünyadan dışlatıyorsunuz’ diye onlara sormak lazım. Kendilerine çeki düzen vermeleri lazım."

İSRAİL DOĞRUDAN GÖRÜŞME İSTEDİ

Haberin Devamı

Gül’ün akşama kadar süre verdiği İsrail cephesinden yanıt İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi. Liberman, kriz ile ilgili Türkiye ile doğrudan görüşmek istediklerini belirterek ülkesinin anti-semitik hareketlere izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini, Türkiye’ye ve insanlarına saygı duyduklarını aynı tavrı kendilerinden de beklediklerini ifade etti.

ÇELİKKOL TETİKTE BEKLİYOR

Bu arada, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından alçak koltukta oturtularak diplomatik saygısızlığa uğratılan Türkiye'nin İsrail'deki temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un, THY'nin bugün İstanbul'a gelen 2 uçağına da rezervasyon yaptırdığı ancak ikisine de binmediği belirtildi...

İSRAİL'DEN ÖZÜR YOK 'TUZAK' VAR

Haberin Devamı