A. Yavuz Kocaömer Güle güle Sevgili Valimiz
HABERİ PAYLAŞ

Güle güle Sevgili Valimiz

Haberin Devamı

İstanbul’da 7.5 yıla yakın görev yapan Sevgili Valimiz Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanarak İstanbul’a veda etti. Geçtiğimiz günlerde yapılan veda kokteylinde “Arkadaş, senin hakkın ödenmez, yaptıkların için sağ ol, Ankara’ya beklerim” dedi. Esas hakkı ödenmeyecek olan sizsiniz Sayın Valimiz. Görev yaptığınız süre içinde gerek Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğim Vakfı (TESYEV) olarak, gerekse Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) olarak manevi desteğinizi hep yanımızda hissettik. Ve sizden aldığımız güçle de engelli insanlarımıza destek olmaya çalıştık. Yeni görevinizde size sağlık ve başarılar dileriz.

Hoşgeldiniz Sayın Valimiz

Muammer Güler’in yerine İstanbul Valiliği’ne atanan Hüseyin Avni Mutlu 3 yıldır görev yaptığı Diyarbakır’da çok sevildi. Müşterek dost ve tanıdıklarımızdan duyduğumuz kadarıyla kalbi insan sevgisi ile dolu, adil bir yapıya sahip. Özellikle engellilerimizi ilgilendiren konularda İstanbul’da yaşayanlar için kazanç olduğunu düşünüyoruz. Hoşgeldiniz Sayın Valim. Bir gün görev süreniz sona erdiğinde size de ‘Sevgili Valimiz’ diyeceğimize, sizle ilgili anlatılanlardan sonra eminiz. Yeni görevinizde sağlık ve başarılar diliyoruz.

Bir kitap

Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Doktora çalışması olarak Dr. Serkan Çınarlı tarafından hazırlanan ‘Kamu Hizmetlerinin Yürütülmesinde Engelli Hakları’ isimli çalışma kitap halinde geçtiğimiz şubat ayında ‘Engellilere Yönelik Kamu Hizmetleri’ adıyla piyasaya çıktı. Kazancı Hukuk Yayınevi tarafından piyasaya çıkarılan kitap, ülkemizdeki tüm engelli kulüp ve dernekleri için bir el kitabı niteliğinde.

Tarihi gelişim

Engeli kavramının tarihi gelişimi ve temel ilkelerinin anlatıldığı kitapta, gerek dünyada gerek ülkemizde engellilerin hakları anlatılıyor. Genel olarak ayrımcılık yasağından tutun da, İrlanda, İngiltere, İsviçre, Norveç, Fransa gibi ülkelerde, Avrupa Birliği’nde engellilerin topluma tam katılımının sağlanmasına ilişkin hizmetler ve uygulamalar hakkında bilgiler veriliyor. Ve nihayet ülkemizdeki engellilere yönelik başlayacak kamu hizmetleri sıralandırılıyor.

Okumasını sevmeyen bir toplum olduğumuzu bilmemize rağmen bu kitabın gerektiğinde başvurulacak bir referans olarak tüm engelli derneklerimiz tarafından alınmasını tavsiye ediyoruz.

Sayın Binali Yıldırım

Sayın Bakanım, Bakanlığınıza bağlı Türk Hava Yolları ile ilgili 29 Mart ve 26 Nisan 2010 tarihlerinde içerik olarak aşağıdaki yazıyı yazdık.

THY’den ses yok

Bir süre önce Türk Hava Yolları’nın Halkla İlişkiler Müdür Vekili S.Ekrem Şirin’in, Hentbol Federasyonu Başkanı’na gönderdiği “İlgi yazınız Türk Hava Yolları tarafından ‘SEVİYESİZ’ bulunduğundan cevap verilmeye değer bulunmamıştır” şeklindeki mektubunu sizlerle paylaşmıştık. Ve milli havayollarımızın adına, ülkemizde yaşayan birinin yazdığı mektuba “SEVİYESİZ” diyen bu şahıs hakkında ne işlem yapıldığını sorduk. Bugüne kadar Türk Hava Yolları’ndan bir cevap çıkmadı.

Hamdi Topçu’ya sorular

Şimdi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya tekrar soruyoruz:

- Bir kurum size bir mektup gönderse ve aynı üslubu kullanıp saygısızlık etse ne tepki verirdiniz?

- Bunu yazan kurum hakkında, ciddiyeti ve insanlara saygısı bakımından kafanızda bazı şüpheler uyanır mıydı?

- Eğer bu sorulara “Evet” cevabını veriyorsanız, başında bulunduğunuz kurum adına böyle saygıdan uzak bir cevap veren elemanınız hakkında ne işlem yaptınız?

- Dünya havayolu olma yolunda hızla ilerleyen milli havayollarımızın böyle ne yazdığını bilmeyen kişiler tarafından zor duruma düşürülmesine ne diyorsunuz? Ve Sayın Hamdi Topçu bir noktayı da unutmayın: ‘SEVGİDE SERBESTLİK, SAYGI DA MECBURİYET VARDIR.’ Bu bakımdan gerek kurumlar, gerek kişiler arasında ‘SAYGI’ mecburiyeti olduğunu da hatırlamanız gerekir.

Cevap yok

Artık Türk Hava Yolları İdare Meclisi Başkanı Hamdi Topçu’dan ümidimizi kestik. Bir kere de size başvuralım dedik. Milli Hava Yollarımızdan yazılan bu seviyesi tartışılır mektuptan bilginiz var mı? Bize cevap vermiyorlar, belki siz sorarsanız cevap verirler. Milli Hava Yollarımızı böyle zor duruma sokan bir personel için ne yapılmıştır? Personelin bu hatasında başka kişilerin rolü var mıdır? Belki bu yazıyı bir danışmanınız okur da, biz de sizden bir cevap alırız!

ÇENGELLİ PANO

Engellilerin Sesi dergisi

Engelliler için gelin gönül birliği yapalım. Haydi onların umudu olalım. Ülkemizde binlerce yardıma muhtaç engelli kardeşimizin hasta bezi, gıda, ilaç, protez, tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve tedavi yardımı beklediğini biliyor muydunuz? Yardım bekliyoruz.

Akülü araba ve tekerlekli sandalye kampanyası

Kampanyamıza sizlerde destek olmak, bir engellinin yüzünü güldürüp sevincine ortak olmak ister misiniz? Bir engelliyi sevindirelim. Binlerce engelli kardeşimizin akülü araba ve tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunuyor. Hayırsever iş adamlarımızın kampanyamıza desteklerini bekliyoruz. Cemal Doğan Engellilerin Sesi Dergisi cemal_dogan@hotmail.com Tel: 0539 412 79 34

Duyarlı olalım

‘Halkımız duyarlı olmalı’ yazınızı üzüntü ve gururla okudum. Çünkü engelleri ne yaparsak yapalım kaldırmayı hâlâ idrak edemedik. Gururlandım, adı geçen duyarlı okullardan birinde görevliyim. Ataköy Atatürk İlköğretim Okulu bu sene kendi adına bir ilke imza atarak görme engelliler sınıfını açtı. Avrupa yakasında birkaç engelliye de olsa kucak açmak gurur verici. Sabire ŞEREMENT sabirema@yahoo.com

Yardım istiyorum!

Yüzde 70 ile 75 arasında değişen 5 hastane raporuyla tescilli ağır engelliyim. Hastalığım eklem ve omurilik romatizması. Eşimin ölen ilk eşinden 15 yaşında, lise 1’de okuyan bir oğlumuz, 17 yaşında lise 3’te okuyan bir kızımızla 5 nüfus, 1 odalı evde kirada yaşıyoruz. Eşim yasal vasileri olduğundan iki çocuğumuzdan her ay 600 TL civarı maaş almakta. Ben de 3 ayda bir, 2022 yasadan 850 TL alıyorum. Kredi kartım yüzünden 3-5 bin TL borcum oluştu. Ödeyemedim, bugün borç 20 bini geçti. Borçlardan dolayı haciz kapıda. Hiçbir yerden yardım alamıyorum. Bankaya mahkeme sonuçlanana kadar beklemelerini söyledim ama “Hayır”yanıtını aldım. Borçlarımı ödeyecek hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Lütfen sesimi duyar mısınız? Hasan Özkan/İZMİR Tel: 0533 777 17 98

İş arıyorum

Edirne-Uzunköprü’de yaşıyorum ve sürekli gazetenizi okuyorum. Yüzde 41 engelliyim ve lise 2’nci sınıftan terkim. Çalışmak zorundayım ve devlet dairelerinde çalışmak istiyorum. İlginize teşekkür ederim. Selçuk Durna cihandijan@hotmail.com

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder