Erdoğan Arıpınar Güle güle valimiz
HABERİ PAYLAŞ

Güle güle valimiz

İstanbul’da 7 yıl valilik yapan Muammer Güler’i Türkiye için hayal olan İstanbul Olimpiyatları için kurulan Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nda (HDK) tanıdım. İlk kanım; bilgili ve mütevazı bir bürokrat olduğu yolunda idi. Her alınan kararda yol gösterici oldu. Pratik çözümler üretti. Bir ara kıdem ve emeklilik konusunda özel olarak sohbet etmiştik. “Biz memur adamız, emekli maaşı ile İstanbul’da oturmak ve yaşamak kolay değil, kısmetse gönlümüze göre bir yere yerleşiriz” diyecek kadar alçakgönüllü davranmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Türkiye’de değil, dünyada da her konuda en önde gelen bir il. Ona vali olmak kolay değil. Muammer Güler rekora yakın bir süre bu zor ve onurlu görevi yüklendi. İyi bir Fenerbahçeli idi. Resmi görevinde hep tarafsız davrandı. HDK’ya elinde geldiğince katkıda bulundu. Olimpiyat Stadı’nın yapımında görüş ve emekleri var. Spor sahalarında bugün de eksik olmayan olayları engellemek için büyük gayret sarf etti.

Her olaya sakin, dikkatli ve tarafsız yaklaştı. Halkın arasında dev bir kentin valisi gibi değil, sade bir vatandaş gibi davrandı. Onu sorumlu bir makama, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’na uğurlarken, yerinin dolacağını umuyor, ona her zaman esirgemediği güleryüzle sağlık ve başarılar diliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder