Siyaset Gül'e 'vakacobocobo' yaptı
Paylaş
Gül'e 'vakacobocobo' yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fiji Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Robin Nair'i kabul etti. Büyükelçi Nair'in Cumhurbaşkanı Gül'e güven mektubunu sunduğu kabul, ilginç bir saygı gösterisine sahne oldu

Büyükelçilik Başkatipi Emosi Rakai, Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaştıktan sonra diz çökerek, iki defa el çırptı. Rakai'nin bu hareketinin, devlet başkanlarına karşı bir saygı gösterisi olduğu ve bu harekete "vakacobocobo" adının verildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13095","13095","201311","13095-.jpg");

DÜN DE MYANMAR BÜYÜKELÇİSİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Çankaya Köşkü’nde üç ülke büyükelçisinin sunduğu güven mektuplarını kabul etti.



Saat 11.00’de başlayan törende sırası ile Surinam Büyükelçisi Liakat Ali Errol Alibux, Myanmar Birliği Büyükelçisi Thura U Thet Oo Maoung ve Seyşeller Cumhuriyeti Büyükelçisi Bernard Francis Shamlaye güven mektuplarını Cumhurbaşkanı Gül’e takdim etti. Takdim sırasında Myanmar Büyükelçisi bir anda ne yapacağını şaşırdı. Gül de güven mektubunu kendisine vermesi gerektiğini hatırlattı. Kıyafetiyle de dikkat çeken Myanmar Büyükelçisi mektubu verdi. Gül daha sonra büyükelçilerle günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.

Surinam Büyükelçisi Liakat Ali Errol Alibux, son olarak Surinam Devlet Başkanı D. Desi Bouterse’nin Dış Politika Danışmanlığı görevini yürütüyordu.

Myanmar Birliği Büyükelçisi Thura U Thet Oo Maoung da ülkemize de akredite Kahire Büyükelçisi olarak görev yapıyor. Seyşeller Cumhuriyeti Büyükelçisi Bernard Francis Shamlaye ise ülkemize de akredite Paris büyükelçisi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı