Mesut Yar Gülme efektiyle güldürülür mü?
HABERİ PAYLAŞ

Gülme efektiyle güldürülür mü?

Gülme efektleri dizilerin başını yiyecek. Ekranda ne kadar sit-com benzeri dizi varsa hepsinin karakterleri ağzını açar açmaz gülme efektine bağlıyorlar dizide... Şen Yuva bu konuda sınır tanımıyordu mesela. Şimdilerde Yahşi Cazibe ve Türk Malı öyleler. Türk Malı’nda özellikle gülme efektine ekstra abanıyor yapımcılar... Erman bir laf söylüyor, efekt. Abiye daha lafını bitirmeden, efekt. Dayı esiyor, anne gürlüyor, efekt. Yahu bahsettiğimiz oyuncuların ekranda duruşları bile komik. Efekte ne gerek?.. Toplayacak olursak, sanırım senaristler zayıf kalemlerini efektle örtmeye çalışıp yetenekli oyuncuların da hakkını yiyor. O kadroya o efekt yakışmıyor kardeşim!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu yazıyı Mars’tan yazardım!

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) aldığı reytinglerle önümüzdeki birkaç sezonun fenomeni olacağını belli ediyor... Nazar değdirmeyelim, dönem dizileri içinde en hassas çalışılanı olduğu için belki de. Neyse... Yine de “nazarlık” dediğimiz hataları görmezden gelmeyelim derim ben. Yoğun set koşuşturması içinde gözden kaçan minik detayları. Sinek de minik biliyorsunuz... Evin büyük kızı çantasından dönemin eğilimlerine uygun olarak taşınan bildiri kağıtlarından birini düşürüyor... Kağıdın üstündeki yazıya bakınca daktilodan çıktığını düşünüyorsunuz. Biraz daha dikkatli bakınca, bildiğin bilgisayar çıktısı olduğu anlaşılıyor. 1967 yılında bilgisayar kullanan bir ülke olsaydık keşke. Şimdi ben bu yazıyı Mars’tan, Dünya manzaralı evimden yazıyordum muhtemelen. Ah, ahhh!

Dizi yıldızı bina!

Emret Komutanım”da kışla, “Yaprak Dökümü”nde (Kanal D) cezaevi ve daha birkaç dizide yine askeriye ile huzur evi olarak kullanılan bina, Arka Sıradakiler (Fox TV) dizisinde de mekan olarak kullanılıyor... Dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmamıştır, bu dizide Gamze ve Zehra’nın tedavi gördüğü akıl hastanesi olarak kullanıyorlar binayı... Asıl tuhaf olan olan ise aynı dizide aynı binanın farklı amaçlar için kullanılması ve bunun izleyicinin gözüne sokulması... Arka Sıradakiler tayfasından Rıza mesela, okul bitince askere gidiyor. Mevzu ettiğimiz binanın bahçeli kısmı akıl hastanesi olarak kullanılırken; arka kısmını kışla olarak görüyoruz. Bir dizide, bir mekandan iki mekan çıkarma hali. Tuhaf bir matematik olmalı. Ben içinden çıkamadım ama sanırım memleketin en ünlü binasını bulmuş oldum. Bütün dizilerde başrolde baksanıza!

Haberin Devamı

Gece yarısı Metin Uca!

Gece 01.00 suları. Passaparola (Star TV) yeni başlıyor. Metin Uca, gecenin bir vakti yayında... Bildiğim kadarıyla uzun süredir istediği bir şeydi gece yayını yapmak. Ama sanıyorum bu kadarını hiç düşünmemişti. Şov programı geçiyordu aklından, yarışma kısmet oldu... Şaka bir yana, zengin prodüksiyonuyla, izlenen bir yarışma için söylediğim saat çok efektif değil... İnsanlar ertesi günü işe, okula gidecekleri için iki saati bulan yarışmanın finalini izlemeleri mümkün değil... Peki, böyle mi gidecek? Hayır, bildiğim kadarıyla Passaparola önümüzdeki günlerde olması gereken yere, haber önüne gelecek gibi görünüyor... Hafta içi Çarkıfelek olduğu için muhtemelen hafta sonu izleyeceğiz “uykusuz” Metin’i ve yarışmasını!

Haberin Devamı

Mutlu yıllara...

Pal FM, uzun süredir dinlediğim radyoların içinde. Özellikle Yavuz’un Minibüsü ve bir radyoda olması gereken güzel seslerin çokluğu nedeniyle... Hayatımıza girişinin 3’üncü yılını kutluyor Pal FM ailesi. Levent Erim orada, Yavuz Seçkin orada, Kaan Gökman orada ve daha birçok dost orada... Huzurlu bir aile olduklarını söyleyip duruyorlar. O huzuru üç yıldır kulağımıza da taşıdıklarına göre, nice mutlu yıllara demezsek ayıp olur! Nice yeni yaşlara...

Mesajlar geçmişe gidiyor!

Lale Devri’nde (Show TV) ikidir cep telefonu detayı verilerek sıkı hatalara imza atılıyor. Karakterlerin birbirlerine mesaj (SMS) gönderdiği sahnelerdeki telefon saatleri birbirinden çok farklı mesela... Biri mesajı saat 22.00’de yolluyor, öbürü mesaja saat 20.00’de yanıt veriyor. Zaman geriye akıyor Lale Devri’nde. Mesajı uzaya yolluyorsun, o dönüp dolaşıp geriye doğru buluyor sahibini... Başka dizilerde de sıkça gördüğümüz hatalardan biri bu. Bana göre telefon ekranından uzak tutulmalı kamera dediğin... Zaten bazı dizileri izlemek yeterince kötü. Böyle basit hatalarla işi işkenceye de çevirmemek lazım!

TRT'de dizi olmak!

TRT dizilerinin tanıtımını yaparken bir yazı bandı kullanıyor. Başka programlar yayındayken alttan geçen bu bantta resmen senaryo ince detaylarına kadar yazılıyor... Hani dizilere aşina değilseniz, yazıda geçen isimler de kim diye merakla bakıyorsunuz. İki dizi izleyicisinin birbiriyle diyaloglarını andıran bu çalışmaya denk gelirseniz, dikkat edin. Çok güleceksiniz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder