Dünya Gülnara Kerimova'nın son hali şaşırttı

Gülnara Kerimova'nın son hali şaşırttı

Paylaş
Gülnara Kerimova'nın son hali şaşırttı

27 yıl Özbekistan’ı yöneten İslam Kerimov’un gözbebeği Gülnara Kerimova'nın son halini görenler prensesi tanıyamadı.

Gülnara Kerimova, Özbekistan’a 27 yıl hükmeden İslam Kerimov’un gözbebeğiydi. Babasından sonra devlet başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hayli donanımlıydı: Harvard Üniversitesi mezunuydu, beş dil biliyordu. Uzakdoğu sporlarına meraklı, siyah kuşak sahibiydi. Marifetleri bununla da bitmedi: ‘Googoosha’ ismiyle liste başı single’lar çıkardı. Parfüm piyasaya sürdü, Chopard için tasarımlar yaptı. Çıkardığı koleksiyon New York Moda Haftası’nda sergilendi.



Ülkesinde onun hakkındaki görüşler iki cepheye ayrıldı. Kimilerine göre bir ikondu, kimilerine göre ‘diktatörün hırslı kızı’. WikiLeaks belgelerinde ‘Özbekistan’ın en nefret edilen insanı’ olarak tanımlanıyordu. Sebebi, uluslararası jet-set âlemlerinde parlamasıydı.



2003’te İslam Jr. ve Iman adlı iki çocuğunun babası, Mansur Maqsudi’den boşandıktan sonra Monaco-Cannes-New York hattında daha çok gezmeye başladı. 1.82’lik boyu ve güzelliğiyle playboy’ları peşinden koşturdu. Servet, sınırsız güç, şöhret, güzellik... Sıradan birinin hayal ettiği her şey, onun günlük rutininin bir parçasıydı.


YOLSUZLUK VE ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR


Gülnara için rüzgârın yönü, 2013 başında değişmeye başladı. İngiltere, İsviçre ve Dubai’de bir milyar dolar değerinde hesaplarının olduğu, yolsuzluklara karıştığı, Taşkent Müzesi’ni soyup soğana çevirdiği, yürüttüğü eserlerle evini dekore ettiği söylendi. Üstüne, yarı çıplak fotoğrafları internette dolaştı. Bunlar, onu babasının gözünden düşürdü.



Gülnara sakin davranmak yerine, durumdan annesi Tatyana ve kardeşi Lola’yı sorumlu tuttu. Twitter’dan onlara savaş açtı. Akabinde, dört ay sırra kadem bastı. Durumunu şöyle anlattı: “Her şey Lola’nın BBC’ye verdiği röportajdan sonra başladı. İsviçre’den 400 milyon dolar transfer etmeye çalışırlarken yakalandılar. Anne-kız kendilerini aklamaya çalıştılar. Hareketleri babamın itibarını zedeleyecek olsa da, sadece kendilerini önemsediler. Beni günah keçisi yaptılar. Hakkımda, ucuz iddialarla dolu karalama kampanyası yürütüldü...”


AKIL HASTANESİNE KAPATILDIĞI YAZILDI


2014’te ev hapsine mahkûm edildiği, akabinde akıl hastanesine kapatıldığı yazıldı. Babası 2016’da ölünce, cenazesine gitmesine bile izin verilmedi. En son ‘öldü’ söylentisi çıktı. Şimdi de gözaltında olduğu... Oğlu İslam Kerimov “Bir köpeğe bile böyle davranamazsınız, annem nerede, bize gösterin” dese de, bugüne kadar durumu net değil; elde sadece iddialar var.



İşte son hali...







Hürriyet


Haberin Devamı