Gündem Gülsüm Ana'ya Rusya'dan büyük destek

Gülsüm Ana'ya Rusya'dan büyük destek

Paylaş
Gülsüm Ana'ya Rusya'dan büyük destek

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği belirlenemediği için 'Umut' adı verilen genç ile 5 yıldır koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı'ya, Rusya'da faaliyetleri bulunan Rönesans Holding tarafından kentte ev armağan edildi

Rus ve Türk milletvekilleriyle holding yetkilileri, Umut ve Gülsüm Anne’yi yeni evlerinde ziyaret etti. Antalya’da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında tüm vücudu felç olan, bilincini yitiren, gerçek kimliği hala bilinmeyen ama Rus olabileceği düşünülen Umut ile 5 yılı aşkın süredir koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı, Rus milletvekillerinin girişimiyle sıcak bir yuvaya kavuştu. Rusya’da faaliyetleri olan Türk firması Rönesans Holding, Rusya milletvekillerinin girişimiyle, Antalya Meydankavağı Mahallesi’ndeki Ekşioğlu Bayraktar Sitesi’nde, Umut’un yaşam koşullarına uygun bir ev armağan etti.

RUS VE TÜRK MİLLETVEKİLLERİ GELDİ

Rusya’nın devlet televizyonu Birinci Kanal’da Umut’un yaşamının konu alındığı programa konuk olduktan sonra başta Rusya olmak üzere, tüm dünyanın sevgisini kazanan Gülsüm Kabadayı ve Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce ’Mustafa Öz’ adı verilen genci, Rusya ve Türkiye’den milletvekilleri yeni evinde ziyaret etti. Ziyarete, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Rusya milletvekilleri Dmitry Savelyev ve Olga Kazakova, Rusya milletvekili yardımcısı Ramin Gasymov, Rusya’nın en çok izlenen programlarından Gülsüm Kabadayı’nın da konuk edildiği programın sunucusu Andrey Malakhov ve Rönesans İnşaat Bölge Başkanı Avni Akvardar katıldı.

GÜLSÜM ANNE’NİN ELİNİ ÖPTÜLER

Rus milletvekilleri ve programın sunucusu kendilerini kapıda karşılayan Gülsüm Kabadayı’nın elini öptü ve tek tek sarıldı. Kapı önünde ziyarete ilişkin açıklama sırasında da Rus milletvekillerinin elini hiç bırakmadığı Gülsüm Kabadayı ve katılımcılar, gözyaşlarını tutamadı. Gülsüm Anne’nin, gözyaşının rengi olmadığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten AK Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Başlangıcından beri kendi doğurmadığı, biyolojik annesi olmadığı halde görev bilerek, annelik içgüdüsüyle Umut’a baktı. Kimi inanca göre Allah rızası için, kimi için etik değerler gibi ne derseniz deyin bunun adı insanlık. Dili, dini, rengi ne olursa olsun insan, bu konuda bizi titretti Gülsüm Anne. Böyle yürekli insanlara ihtiyacımız var" dedi.

ÖNÜNDE EĞİLDİ

Milyonlarca insanın Gülsüm Anne’nin bu duyarlılığı nedeniyle ağladığını ve teşekkür ettiğini belirten Olga Kazakova ise "Tüm annelerin endişesi, büyük bir güç olarak size yansıyor ve o yüzden çok hislisiniz. İnsanlar sizin ve Umut’un sağlığı için dua ediyor" dedi. Kazakova, tüm anneler adına Gülsüm Anne’nin önünde eğildi ve sarıldı.

’ÇOK BÜYÜK KADININ ELİNİ TUTUYORUM’

Daha önce kirada oturan Gülsüm Kabadayı’nın davranışının tüm insanlığa güzel bir örnek olduğunu belirten Dmitry Savelyev, "Yaptığınız çok büyük bir şey. Çok büyük bir kadının elini tutuyorum. Sizin isminiz dünyada çok büyük insanlar arasında olmalı, anılmalıdır" dedi. Hiç kimsenin Gülsüm Kabadayı’nın yaptıklarına duyarsız kalamayacağını belirten Ramin Gasymov ise bu davranışıyla tüm insanlığa örnek olduğunu, 5 yıl önce hasta, 30 kilo bir çocuğu yanına aldığında tabi ki bugünlerin geleceğinin düşünülemeyeceğini söyledi.

HERKES YAPABİLİR Mİ?

Rusya’daki programı yaparken sonu güzel bitecek bir hikaye düşündüklerini belirten Birinci Kanal’dan Andrey Malakhov, "Umut’un annesini, yaşadığı yeri öğrenmek için çalıştık. Ama hayat kendi planını çizdi ve anne olarak siz yer aldınız Umut’a. Tüm dünya sizin yerinize empati kurdu, ’Acaba ben yapabilir miydim, tanımadığım bir insan için, her gün bunu yapabilir miydim’ diye" dedi.

UMUT BİR DÜNYA VATANDAŞI

Rusya- Türkiye dostluk ilişkilerinin gücünden bahseden Avni Akvardar, bugün Gülsüm Kabadayı’yı, Umut’u tüm dünyanın tanıdığını söyledi. Umut’un gerçek ailesinin bilinmediğini ve Rusya’dan gelip gelmediğinin de belli olmadığını belirten Akvardar, "Ancak bunun artık hiçbir önemi yok. Çünkü Umut bir dünya vatandaşı oldu. Milyonlarca insan televizyonları başında Gülsüm hanımla Umut’u görünce ağladı, ’İnsanlık hala ölmemiş’ dedi. Bu yüzden biz Gülsüm hanıma binlerce kez müteşekkiriz. Bize de böyle bir fırsat verildiği zaman hiç düşünmeden yaptık. İki dost ülke adına yaptık. Ayrıca bizim yaptıklarımız Gülsüm ananın yaptıklarının yanında lafı bile edilecek şeyler değil. Gülsüm ananın yaptıkları, yüreği bir okyanus, bizimkisi bir avuç tuzlu sudur" diye konuştu.

TÜRK KADINI MİLYONLARIN SEVGİSİNİ KAZANDI

Gülsüm Anne ve Umut’un hikayesinin kendisini en çok etkileyen olay olduğunu belirten Azerbaycan’dan televizyon sunucusu Hoşgedem Bahçeleyeva, "Dünyada herkes bilsin ki böyle anneler var ve bu ana Türkiye’de. Bir Türk kadını milyonların sevgisini kazandı. Ben onun için çok gurur duydum. Tüm kadınlarımız adına Gülsüm hanım sizin ellerinizden öpüyorum. Dünyada savaşların olduğu bir dönemde siz dünyaya önemli bir mesaj verdiniz" dedi.

UMUT’LA KONUŞTULAR

Milletvekilleri ve diğer konuklar Umut’u da ziyaret ederek, Rusça konuştu. Umut’un iyi olacağı ve bir gün ayağa kalkacağına yönelik Umut’a Rusça yapılan konuşmalar sırasında hem milletvekilleri hem diğer ziyaretçiler gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet ÇINAR/DHA

2