Gündem Gülsuyu Olayları Davası çıkışında silahlı saldırı

Gülsuyu Olayları Davası çıkışında silahlı saldırı

Paylaş
Gülsuyu Olayları Davası çıkışında silahlı saldırı

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı gün boyu olaylara sahne olurken, duruşma bitiminde ise bu kez silahlar patladı

Duruşmayı seyirci olarak takip eden Umut Kaya adlı genç, Anadolu Adalet Sarayı çıkışında bulunan bir benzin istasyonunun önünde 2 kurşunla vurularak yaralandı.

Olay akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, mahkeme salonundan ayrılan Umut Kaya, adliye binasının hemen arkasında bulunan benzinciye geldi.

Burada, henüz kimliği tespit edilemeyen saldırgan, silahla 2 el ateş ederek Umut Kaya’yı dizinden ve karın boşluğundan vurduktan sonra kaçtı. Yaralanan Umut Kaya’ya olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.

Kaya, daha sonra ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İSMİYLE HİTAP EDİP ATEŞ ETMİŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Gedik ailesinin avukatı Güray Dağ, "Bu ilk saldırı değil, son saldırı olmayacağını da biliyoruz. Saldırgan, müvekkilimize ateş ederken, ismi ile hitap edip, ’Hasan Ferit’i öldürdüğümüz gibi seni de öldüreceğiz’ diye ateş etmiş dedi.

GÜNDÜZ DE OLAYLAR ÇIKTI

Davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı’nın koridorları gündüz saatlerinde de karıştı. Davayı izlemek için gelen bir grup ile polis ve özel güvenlik görevlileri arasında olaylar çıktı. Hasan Ferit ölümsüzdür şeklinde slogan atan gruba polis müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerine sandalye ile koridorlardaki bariyerleri atan gruba biber gazı da sıkıldı. Olaylarda 5 kişi gözaltına alınırken, 2 polis de hafif yaralandı.

Naci YÖNER / İstanbul, (DHA)

Haberin Devamı