Dünya 'Gülümseyerek Ortadoğu'yu fethedemezsin!'

'Gülümseyerek Ortadoğu'yu fethedemezsin!'

Paylaş
'Gülümseyerek Ortadoğu'yu fethedemezsin!'

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Erdoğan için “Gülümseyerek Ortadoğu'yu fethedebileceğini zannediyor” dedi

AHMEDİNECAD VE ERDOĞAN

Haberin Devamı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği ropörtajda geçen yıl düzenlenen Davos Zirvesi’nde kendisine çıkışta bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.

Şimon Peres konuşmasında “Zamanımızın sorunlarından biri, bir liderin halkını etkilemesinin çok zorlaşmış olmasıdır” dedi. Peres, halkı etkileme sorunu yaşayan liderle İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ve Başbakan Erdoğan’ı örnek verdi.

‘BÜYÜKLÜLÜK HEVESİ VAR’

Peres sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir liderin halkını etkilemesinin en iyi yollarından biri, halkına kendi liderliğinde ülkenin, gerçekte olduğundan çok daha büyük olduğunu kanıtlamaktır. Bu bir ideoloji mücadelesi değil. Bu hırs mücadelesidir. Ahmedinecad bile öyle. Ne istiyor? Muhteşem olmak. Ve Erdoğan... Kendi tarzıyla, Ortadoğu’yu gülümseyerek fethedebileceğini sanıyor. Tamam. Hoş. Nereye bakarsınız bakın böyledir. Kimseye hakaret etmek istemiyorum ancak büyüklük fikri, herkesin hevesi oldu.”

Haberin Devamı

‘ONE MİNUTE’ DİYE KIZMIŞTI

Başbakan Tayyip Erdoğan, 30 Ocak 2009’da İsviçre’nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu’na katılmıştı. Başbakan Erdoğan, Gazze konulu panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i Filistin’de katliam yapmakla suçlamıştı. Tartışmanın en ateşli yerinde One minute (bir dakika)’ diyerek söz isteyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına izin verilmeyince zirveyi terk etmişti. Erdoğan’ın ‘One minute’ çıkışıyla Türkiye-İsrail ilişkileri gerilmişti.