Yaşam Gümrükten ihale ile satılan kedilerin 5'i öldü

Gümrükten ihale ile satılan kedilerin 5'i öldü

Paylaş
Gümrükten ihale ile satılan kedilerin 5'i öldü

Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçak geçirilmek istenirken yakalanan ve ihale yoluyla satılan 6 kediyi Hayvan Hakları Federasyonu 4 bin 250 liraya satın aldı. Geri kalan 5 kedi ise gümrükte öldü

Bulgaristan’dan kaçak yollarla Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye bir Bulgaristan plakalı otomobilde sokulmak istenen 11 kedi Trakya Gümrük Muhafaza İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince bir çanta içinde yakalandı. Kedilerden 5’i sağlıksız ortamda barındıkları için telef olurken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) 6 kediye bugün 7 bin 800 liraya ihaleyle satışa sundu.



'SAĞLIK DURUMLARI İYİ DEĞİL'

İhaleye katılan HAYTAP İstanbul teyledi:

"Kedilerin sağlık durumları kritik. Onları hemen alıp İstanbul’da bir klinikte tedavi altına alacağız. Sonrasında sahiplendireceğiz onları. İhaleye 11 kediiçin geldik fakat 5’i hasta olduğu için öldü. Şu an 6 kediyi ihaleden almış olduk. Toplamda 4 bin 250 lira para ödemiş olduk.



Bundan 2 gün önce kedileri görmeye geldiğimizde veteriner ile yaptığımız kontrolde ishal hastası olduğunu anladık. Kedileri hemen tedavi altına alacağız. Daha sonra onları ömür boyu terk etmeyecek yuvalar bulup ücretsiz sahiplendireceğiz. Sınır kapılarında hayvanların ölmemesi için sağlıklıhayvan barınakları yapılmalı. Bunun için çalışma başlatacağız."



Kedileri kontrol eden HAYTAP üyesi veteriner Çağrı Akkın’, kedilerin sağlık durumlarının iyi olmadığını, ishal ve gözlerinde enfeksiyon olduğundan kedileri hemen tedavi altına alacaklarını söyledi. Kediler daha sonra özel kafeslere konularak İstanbul’a götürüldü.



Kaçak kediler açık artırmayla satılacak

Haberin Devamı