Gündem Gümüşhaneliler 94'üncü kurtuluş yıldönümünü kutladı

Gümüşhaneliler 94'üncü kurtuluş yıldönümünü kutladı

Paylaş
Gümüşhaneliler 94'üncü kurtuluş yıldönümünü kutladı

Beyoğlu'nda Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenlendi. Mehteran eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte yöresel kıyafetler giyen genç kızlar, vatandaşlara pestil ve karanfil dağıttı

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) organizasyonda gerçekleştirilen yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde saat 15.00 sıralarında başladı. Yürüyüşe, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, GÜDEF Genel Başkanı Hasan Akdemir, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Şiran Belediye başkanı Yavuz Altıparmak’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüş sırasında protokol üyeleri ve yöresel kıyafetler giymiş iki genç kız, vatandaşlara pestil ve karanfil dağıttı.

İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşe ilgi gösteren vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntü aldı. Taksim Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonunda şehitler için bir dakikalık saygı duruşu bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İlk konuşmayı yapan GÜDEF Genel Başkanı Hasan Akdemir, "Bizler insanlar ölmesin diye dünyanın dört bir yanında adaletle hükmetmiş bir Osmanlı’nın ecdadıyız. Geçmiş tarihlerde saldırıya uğradıkları yerde, zulme uğradıkları yerde bize sığınmış diğer ülkenin vatandaşlarının torunları ta Gümüşhane’ye kadar gelmiş, Hocalı’ya gitmiş, Çeçenistan’a gitmiş, Filistin’e, Irak’a gitmiş. Ama tarih okurlarsa çok iyi bilirler. Tarihte birçok ülke, bize sığınan çok ülkeler oldu . Osmanlı onlara sahip oldu. Şimdi o ülkelerden vefasızlık görüyor" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın da, Gümüşhaneli kardeşlerinin selamlarını getirdiğini söyleyerek, "Bu güzel günde kurtuluşumuz 94’üncü yılında rahmete ulaşmış kanlarıyla bu toprağı bize bahşetmiş bütün büyüklerimizin ve şehitlerimizin ruhu şad olsun" diyekonuştu.
Etkinlik, Taksim Meydanı’nda Gümüşhane’li şair İlyas Kılıçarslan ve Eda Yıldız’ın okuduğu şiirler ve Akın Akıntürk’ün konseriyle son buldu.

HOCALI KATLİAMI PROTESTOSUNA KATILDILAR

Beyoğlu’nda İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) organizasyonunda gerçekleştirilen, ’Gümüşhane’nin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 94’üncü Yıldönümü" nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan Gümüşhaneliler, aynı saatlerde Taksim Meydanı’nda yapılan Hocalı katliamı protesto gösterisine de katılarak destek verdiler.

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN MÜZE GEZİSİ VE AKŞAM YEMEĞİ


Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gündüz Beyoğlu’ndaki yürüyüşe katılanlar, akşam Topkapı’da bulunan Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni gezdi. Etkinlik, akşam yemeğiyle son buldu. İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), organizasyon kapsamında Beyoğlu’nda, saat 15.00’da yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından katılımcılar önce Topkapı’da bulunan Panorama 1453 Fetih Müzesi’ne gitti. Bir saat boyunca müzeyi gezen Gümüşhaneliler, daha sonra da Zeytinburnu’nda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde birlikte yemek yedi. Yemekte katılımcılara GÜDEF tarafından gül verildi. Gecenin sonunda AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, GÜDEF Genel Başkanı Hasan Akdemir, katılımcılara teşekkür etti.


Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)