Yaşam 'Gümüşlük Direnipduru'

'Gümüşlük Direnipduru'

Paylaş
'Gümüşlük Direnipduru'

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Gezi eylemlerine destek ve gösterilerdeki ölümleri protesto etmek amacıyla düzenlenen 'Gümüşlük Direnipduru' eylemine aralarında oyuncu Nejat İşler'in de bulunduğu yaklaşık bin 200 kişi katıldı

Gümüşlük ile 300 metre uzunluğundaki Tavşan Adası'nı el ele tutarak denizden insan zinciriyle köprü oluşturan eylemciler sık sık solgan attı. Yaklaşık bir saat denizin içinde süren eylem alkışlarla sona erdi.

İlçeye bağlı Gümüşlük Beldesi'nde bugün akşam saatlerinde Bodrum - Taksim Platformu tarafından düzenlenen 'Gümüşlük Direnipduru' eylemi renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

ÜÇ BİN YILLIK ADA İLE KARAYA BAĞLANDILAR

Gümüşlük sahiline 300 metre uzaklıktaki üzerinde üç bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu ve kazıların devam ettiği Tavşan Adası'na yürüyerek geçen tatilciler ellerinde pankartlarla denizin içerisinde renkli görüntüler oluşturdu. Tiyatro sanatçısı Nejat İşler ile yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı eylemde 200 kişi denizden 1000 kişi karadan el ele tutuştu.

Mayo ve bikinileri ile eyleme koşan tatilciler Çayıraltı Plajı ve Tavşan adası arasında karadan ve denizden birbirine bağladı. Sık sık `Her Yer Taksim Her Yer Direniş' atan eylemcilerin `Gümüşlük Direnipduru' `Napıpdurun Durupdurum' yazılı dövizler dikkat çekti.

TURİSTLERDE EYLEME DESTEK VERDİ.

Ankara, İstanbul ve İzmir'den tatile gelenlerinde denizde durma eylemine büyük destek verdiği görüldü. Eyleme Ankara'dan tatile gelen 53 yaşındaki Gülay Tatar "Tatil için geldiğimiz Bodrum'dan Taksim gezi eylemlerini büyük bir dikkatle izliyoruz. Çünkü bu olaylar sadece Taksim'i değil, Tüm Türkiye'yi tüm insanları ilgilendiriyor. Bu nedenle bugün denizde düzenlenen eyleme plajdan çıkıp geldik, tatilcilerin bir saat süren eyleme destek vermeleri görülmeyi değerdi, toplumda duyarlı insan sayısının artması sevindirici, Ankara'daki eylemlere de destek vermiştik. Bodrum ve Gümüşlük'ün simgesi olan Tavşan adasında denizden eylem vermek farklı ve güzeldi" dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem, alkışlarla sona erdi.

Haberin Devamı